Xavi: te vroeg voor Barcelona

Door:
16-01-2020

Het is zijn droom om trainer van FC Barcelona te worden, maar toch heeft Xavi het aanbod om zijn droom te verwezenlijken afgewezen. “Het komt te vroeg”, zei de 39-jarige Xavi op een persconferentie in Qatar, waar hij trainer is van Al-Sadd. “Maar het blijft mijn droom om in de toekomst trainer van Barcelona te zijn.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De directeuren Eric Abidal en Oscar Grau vlogen afgelopen week naar Qatar om Xavi te polsen. “Ja, ze hebben me aangeboden om trainer te worden. Maar ik heb dat aanbod afgeslagen. Het is te vroeg.” De directie van FC Barcelona kreeg ook ‘nee’ te horen van Ronald Koeman, die zich heeft gecommitteerd aan het Nederlands elftal. De bondscoach richt zich met Oranje volledig op het EK van komende zomer.

De clubleiding van Barcelona kwam uiteindelijk uit bij Quique Setién, die wel ‘ja’ zei tegen het aanbod om Ernesto Valverde te vervangen. Valverde moest vertrekken vanwege de tegenvallende prestaties van de laatste weken. De club van Frenkie de Jong begon de competitie met een gelijkspel bij Espanyol en verloor in de halve finales van het toernooi om de Spaanse Supercup van Atlético Madrid.

Xavi speelde vrijwel zijn hele carrière voor Barcelona. De strateeg op het middenveld veroverde met de Catalanen maar liefst 27 prijzen.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD