Zidane wil niet te lang doorgaan als trainer

Door:
28-06-2020

Zinedine Zidane geniet van zijn werk als trainer bij Real Madrid, maar de 48-jarige Fransman denkt niet dat hij een lange trainerscarrière zal hebben. “Ik ga niet 20 jaar als trainer werken. Voor die tijd ben ik al lang gestopt”, zei Zidane in de aanloop naar het competitieduel met Espanyol.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Ik ben geen doorsnee trainer, ik heb niets gepland in mijn hoofd. Van dag tot dag werken, dat motiveert me. Tot wanneer ik dat blijf doen? Geen idee”, zei Zidane. “In mijn hoofd ben ik altijd voetballer gebleven. Ik heb een carrière gehad die 18 of 19 jaar duurde. Toen ik werd gevraagd om als trainer aan de slag te gaan, zei ik eerst ‘nee’. Maar uiteindelijk ben ik het wel gaan doen. Het trainersvak is heel veeleisend. Ik vond het als speler ook fijner dan als trainer. Ik heb wel het geluk dat ik hier trainer ben bij Real Madrid, de beste club ter wereld waar ik met de beste spelers ter wereld kan werken. Ik geniet op de bank van onze wedstrijden, maar ook van alle trainingen.”

Zidane sloot in 2006 zijn voetbalcarrière af bij Real Madrid. Hij keerde enkele jaren later bij de Madrileense grootmacht, eerst als adviseur. Later werd hij sportief directeur, assistent-trainer, trainer van het tweede elftal en begin 2016 schoof hij door naar de hoofdmacht. Onder leiding van Zidane won de ‘Koninklijke’ drie jaar op rij de Champions League. In 2018, kort na het winnen van de finale tegen Liverpool, stapte hij op. Enkele maanden later keerde de Fransman weer terug.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD