Zonnige 1e race in Oostenrijk, volgende week waarschijnlijk regen

Door:
04-07-2020

De eerste Formule 1-race van het seizoen in Oostenrijk zal naar verwachting droog en zonnig verlopen, dat meldt Weeronline. Als volgende week de tweede race op de Red Bull Ring in Spielberg wordt verreden, is de kans op regen echter een stuk groter.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Zondag schijnt de zon nog volop en wordt het een graad of 28. Door de felle zon, die schijnt met UV-Index 9, kan de onbeschermde huid al binnen tien minuten verbranden. Veel racefans zullen hier geen last van hebben, aangezien er vanwege de coronamaatregelen geen publiek bij de race aanwezig mag zijn.

F1-fans die zondag de Grand Prix van Oostenrijk op het circuit van Zandvoort komen bekijken op het speciaal daarvoor gebouwde grote scherm, kunnen zich echter wel opmaken voor een mogelijk natte race. Het is dan herfstachtig met veel wind en regen. In de loop van de middag wordt het echter vanuit het westen droog.

Volgende week ziet het Oostenrijkse raceweekend er heel anders uit. Zowel vrijdag, zaterdag als zondag is er in Spielberg kans op buien. Zaterdag lijkt de natste dag te worden, vooral tijdens de kwalificatie is de buienkans dan groot. Tussen de buien door wordt het een graad of 24.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD