Zoon Emerson Fittipaldi in jeugdopleiding Alfa Romeo

Door:
24-06-2020

Emerson Fittipaldi Junior, de zoon van de gelijknamige wereldkampioen Formule 1 in 1972 en 1974, zet zijn eerste schreden richting de koningsklasse. Hij is een van de vier talenten die zijn opgenomen in het nieuwe opleidingsteam van Sauber Motosport, dat in de Formule 1 racet als Alfa Romeo. De Sauber Academy heeft als doel de coureurs klaar te stomen voor een carrière in de Formule 1.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De jonge Emerson is pas 13 jaar en een groot talent in het karten, de sport waarin ook Max Verstappen uitblonk en de basis legde voor zijn successen in de Formule 1. Vader Fittipaldi reageerde zeer opgetogen. “Toen ik hoorde dat Emmo Jr. was geselecteerd voor de Sauber Academy, was ik heel blij voor hem. Dit is een cruciale stap in zijn racecarrière en hij komt onder de vleugels van een organisatie met prestige en ervaring. Ik ken teambaas Frédéric Vasseur al jaren en weet zeker dat hij de juiste begeleiding krijgt.”

Sinds 1993 komt Sauber uit in de Formule 1, in eerste instantie onder de eigen naam en BMW Sauber (2006 tot en met 2009), vervolgens weer als Sauber en sinds 2019 als Alfa Romeo. Onder anderen Michael Schumacher, Kimi Räikkönen, Felipe Massa, Robert Kubica en Sergio Pérez brachten vroeg in hun carrière een periode door bij Sauber.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD