Zverev ondanks kritiek toch met Federer naar Colombia

De Duitse tennisser Alexander Zverev trekt zich niets aan van de kritiek die hij kreeg op de demonstratiewedstrijden die hij eind vorig jaar tegen Roger Federer speelde in enkele Zuid-Amerikaanse landen. Zverev gaat in maart met Federer een dagje naar de Colombiaanse stad Bogotá, om daar de partij in te halen die in november werd afgeblazen vanwege de politieke onrust in dat land.

Zverev en Federer speelden voor bomvolle tribunes in Chili, Argentinië en Mexico tegen elkaar. Het duel in de stierenvechtersarena van Mexico-Stad trok ruim 42.000 toeschouwers, een record bij een tennispartij. Volgens de Duitse oud-tennisvedette Boris Becker had Zverev na een lang seizoen beter wat rust kunnen nemen in plaats van de lucratieve toer door Zuid-Amerika maken.

“De mensen in Colombia konden er niets aan doen dat de partij niet doorging. We gaan dus tussen de toernooien van Indian Wells en Miami een dag terug om de partij in te halen”, zei Zverev. “De mensen die kritiek leverden, kennen mij niet. Zij hebben geen idee wie ik ben en wat ik na het seizoen allemaal doe.”

 

BUZZS