Zwaar harnas vermoeide bokser Wilder bij opkomst

Door:
25-02-2020

De Amerikaanse bokser Deontay Wilder heeft een opvallend excuus gegeven voor zijn nederlaag tegen de Brit Tyson Fury in het gevecht om de wereldtitel bij de zwaargewichten bij de bond WBC. Hij vertelde in The Athletic dat hij al zware benen had nog voor hij goed en wel in de ring stond. Dat kwam door het zware pantser dat hij droeg tijdens zijn opkomst. Met de grote helm erbij woog het geheel dik 20 kilo.

Wilder leed zijn eerste nederlaag als prof en liet weten dat hij graag een revanche wil. Een nieuw gevecht zou eind juli kunnen plaatsvinden. Bokspromotor Eddie Hearn gaf eerder aan dat er een Britse clash tussen Anthony Joshua en Fury komt. Joshua is de regerend wereldkampioen bij de zwaargewichten van de bonden WBA, IBF, WBO en IBO.

Hearn kon het niet laten een schampere opmerking over Wilder te maken. “Ik heb nu ontdekt dat hij verloor omdat hij naar de ring is gelopen in een te zware outfit. Ik ben blij dat hij nog een kans krijgt”, twitterde hij.

 

BUZZS

 

 

TAGS

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen