Zwemmers in prijzen bij verkiezing van LEN

BOLOGNA – Openwaterzwemster Sharon van Rouwendaal, schoonspringster Celine van Duijn en waterpoloster Sabrina van der Sloot zijn door de Europese zwembond LEN uitgeroepen tot beste sporters van 2018.

Van Rouwendaal kreeg maar liefst 73,6 procent van de stemmen van de nationale zwembonden in Europa en verschillende commissies van de LEN. Ze won vorig jaar op het EK in Glasgow drie keer goud en één keer zilver. Van Rouwendaal won de prijs voor de derde keer.

Celine van Duijn, in 2018 winnaar van Europees goud op de toren, verzamelde bij de schoonspringsters 24,3 procent van de stemmen. Bij de waterpolosters bleef Sabrina van der Sloot teamgenote Laura Aarts net voor. Van der Sloot kreeg 33,8 procent van de stemmen, Aarts 32,3 procent. De waterpolosters werden vorig jaar Europees kampioen in Barcelona en wonnen zilver in de FINA World League. Van der Sloot werd eerder door het Amerikaanse tijdschrift Swimming World al uitgeroepen tot beste waterpoloster van de wereld.

Bij de openwaterzwemmers werd Ferry Weertman tweede, achter de Hongaar Kristof Rasovszky. Weertman won vorig jaar tijdens de EK goud de 10 kilometer en het team event.

 

BUZZS