1,1 miljoen kijkers voor begin songfestival

Door: DitjesDatjes
09-05-2018

AMSTERDAM – Bijna 1,1 miljoen Nederlandse kijkers zagen dinsdagavond op NPO 1 de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival in Lissabon. Dat is veel minder dan vorig jaar toen 1,5 miljoen Nederlanders keken naar de eerst ronde. Het liedjesfestijn in Lissabon staat na het NOS Journaal op de tweede plaats in de ranglijst van best bekeken tv-programma’s.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Voorafgaand zond de AVROTROS Op weg naar het Songfestival uit, waarin BN’ers vooruitblikten op onder meer de kansen voor de halve finalisten. Dat programma trok 749.000 kijkers, dat waren vorig jaar 1,3 miljoen kijkers.

Dinsdagavond kwalificeerden zich tien landen voor de finale zaterdag. Donderdag is het de beurt aan de Nederlandse inzending Waylon met het lied Outlaw In ‘Em.

België wist zich niet te kwalificeren voor de finale van het Eurovisiesongfestival. Zangeres Sennek behoorde niet tot de tien inzendingen die het wel haalden. België is daarmee voor het eerst sinds 2014 afwezig in de finale. De afgelopen drie jaar haalden onze zuiderburen steeds de top 10 in de eindstrijd.

Cyprus, Israël, Estland en Tsjechië, landen die het al weken goed doen bij de bookmakers, zijn zoals verwacht wel door naar de eindstrijd. Ook Oostenrijk, Litouwen en Bulgarije zijn door, net als Albanië, Finland en Ierland.

 

 

 

 

Meer DenD