Adele, get over it

Adele|Adele||Adele
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Ze heeft een dijk van een stem en met elk nieuw album scoort ze een recordsucces. Ook al is ze al een tijd gelukkig in de liefde (en trotse moeder van zoontje Angelo (3)), ze zingt nog steeds over haar ex(en).

 

Adele
Hollandse Hoogte

 

Als jong meisje wil Adele graag mensen helpen. ‘Ik wilde ze helen, hun hart beter maken’. Ze besluit dat ze, als ze eenmaal groot is, hartchirurg wil worden. Toch zit het er dan al dik in dat Adele (28) eerder een beroemde zangeres gaat worden. Volgens haar moeder zingt ze vanaf haar vierde de hele dag door. Adele heeft geen interesse in lezen of schrijven maar raakt naar eigen zeggen ‘geobsedeerd’ door stemmen en stemgebruik. Wanneer ze puber is besluit ze haar hartchirurgdroom weg te gooien. ‘Ik was meer met jongens en uitgaan bezig. Laat ik het zo zeggen: mijn hart was er niet volledig bij’, grapt ze hier later over. Uiteindelijk kiest Adele voor de kunstacademie. Jesse J en Leona Lewis, Britse dames die nu ook niet onverdienstelijke hits scoren, zijn haar klasgenoten. Het is een andere klasgenoot en goede vriend die in 2006 besluit een demo van de zangeres, drie liedjes voor een schoolopdracht, op MySpace te zetten. Een platenbaas ontdekt Adeles talent en de rest is geschiedenis.

 

Adele
Hollandse Hoogte

 

Break & make up

Na 19 en 21 (de getallen staan voor de leeftijd waarop ze haar songs schrijft) duurt het vier jaar voordat ze met een nieuw album komt. Op zich geen verrassing want dat het een tijd zou kunnen duren had ze aangegeven. ‘Tussen mijn eerste en tweede album zat twee jaar. Dat zal nu zeker ook zo zijn.’ Na een kleine opleving met het nummer Skyfall voor James Bond verschijnt eindelijk 25. ‘Mijn laatste was een break-up album ik zie dit als mijn make-up. Het gaat over de verloren tijd inhalen. Over weten wie ik nu ben zonder het me altijd te realiseren.’ Adele is de beroerdste niet en verontschuldigt zich tegenover haar fans. ‘Sorry voor het lange wachten, maar weet je… Life happened.’ Waarschijnlijk heeft de zwangerschap en geboorte van haar zoon iets met de vertraging te maken. In 2011 ontmoet de zangeres Simon Konecki, een entrepeneur in liefdadigheid, en in 2012 wordt zoon Angelo geboren. Over het ouderschap zei ze: ‘Ik heb voor het eerst het idee dat ik echt leef. Ik heb een duidelijk levensdoel.’ Tijdens de opnames voor 25 vindt ze het moeilijk Angelo thuis achter te laten. ‘Ik dacht dat het me makkelijk af zou gaan, maar niet is minder waar. Ik vond het vreselijk. Hij is het mooiste dat me is overkomen. Ik voel me jong in zijn bijzijn. Het draaide voorheen altijd om mij en nu draait mijn hele wereld om hem.’

 

Adele
Hollandse Hoogte

 

Mystery man

Ondanks het rustige vaarwater waarin ze zich bevindt, zijn drama en verdriet terugkerende thema’s in haar werk. De hit Hello gaat wederom om een geliefde. Hoewel Adele nooit de identiteit van haar ex(en) prijsgeeft en erop hamert dat het om meerdere vriendjes gaat, is inmiddels duidelijk wie de grote liefde is op wie veel werk geïnspireerd is. Mystery man blijkt de 34-jarige modefotograaf Alex Sturrock. Hij reist in 2009 mee als vaste fotograaf op Adeles tour door de Verenigde Staten. Volgens een bron hielden de twee hun relatie bewust geheim, al zijn ze dag en nacht bij elkaar. ‘Hij is een relaxte vent. Ze vond het heerlijk. Ze lachten samen, aten junkfood en negeerden het feit dat haar carrière op dat moment een enorme vlucht nam’, aldus de insider. De relatie eindigt nadat Adele aangeeft het vervelend te vinden dat hij de relatie niet ‘officieel’ wil maken. Alex wordt niet veel later verliefd op een ander. Voordat ze haar huidige vriend Simon ontmoet, geeft Adele in een interview aan er spijt van te hebben dat ze niet meer moeite in haar vorige relatie heeft gestoken. Met de man over wie ze alle songs heeft geschreven van album 21, want dat was de liefde van haar leven.’ Het is te hopen dat Simon het hart nu geheeld heeft.


Tekst: Maaike Olde Olthof

Tags

2125AdeleAlex SturrockBritsHelloSimon KoneckiSkyfallZangeres

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie