Einde lijdensweg Twan Huys in zicht?

|Twan
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Voor Twan Huys wordt het een Happy New Year, maar niet bij Late Night. Een blik op de lijst met kijkcijfers zegt genoeg. Een tragisch diepterecord afgelopen week met een dikke 260.000 kijkers voor een late nightshow, op het tijdstip waarop de concurrentie met Matthijs en Jeroen en hun entourages wel scoort.

En dan ook nog een trap na van Erland Galjaard, de voormalige omroepbaas van RTL die Huys aan een baan hielp bij de commerciële omroep maar hem nu zelfs wilde gaan adviseren om de show uit het slop te halen. Een raadselachtige actie die Galjaard, nogal overtuigd van zichzelf, deelt in een podcast van Ruud de Wild.

Hoe noem je dit alles? Door het ijs gezakt? Het paard achter de wagen spannen? De kastanjes uit het vuur halen? In Keulen horen donderen? En ergens mooi klaar mee zijn? Misschien dan nog een extra oudhollandse gezegde: de kogel is door de kerk.

Lijdensweg

Want lang gaat deze lijdensweg van Twan Huys niet meer duren. Haalt hij het nieuwe jaar? Door het gespartel loopt de zender bovendien veel advertentiegeld mis.

De overgang van Twan Huys naar RTL is heuse kapitaalvernietiging gebleken. De man, die zichzelf eerder ziet als Twan – Pulitzer – Huys, vanwege zijn grote journalistieke kwaliteiten, functioneerde redelijk bij Nieuwsuur en hij maakte zijn personality-show College Tour tot een succes. Op een aflevering na dan, die met Willem Holleeder. Bleek verkeerd ingeschat van Huys om de crimineel een podium op de publieke omroep te geven.

Van Nieuwsuur naar een popi talkshow blijkt een stap te ver. Zeg maar dat Twan Huys aan het Jack Spijkerman-syndroom lijdt. De VARA-man ging van de publieke omroep naar de commerciëlen, deed het daar best okay, maar toch… Spijkerman was – ondanks zijn kundigheid – zijn geloofwaardigheid kwijt.

Gastenlijst

Bij Late Night is het echt goed mis. Het gesprek van de dag vind je er niet, de gastenlijst is alles behalve indrukwekkend en Huys gedraagt zich als een dompteur in een circus zonder dieren. De man is een serieuze journalist (daar is niets mis mee), maar Twan is dus niet je buurman bij wie ’s avonds voor de gezelligheid nog even langs gaat om een glas rood te drinken.

Volgens Erland Galjaard is de show en Twan Huys nog wel te redden…

Zou er maar niet te veel op rekenen. Wat doe je dan met iemand met een drie-jarig contract waar de inkt nog nat van is?

De oplossing ligt voor de hand bij RTL.

Maak Twan Huys de nieuwe anchor van het RTL Nieuws. Daar is de man op zijn plek en hij geeft de nieuwsrubriek nog meer autoriteit. In de nieuwsfabriek van het NOS Journaal worden ze pas echt zenuwachtig als om half acht de camera wordt gericht op Twan Huys. De man zal gloriëren, want hij is er voor geboren…

Twan

 

 

Tags

ERLAND GALJAARDHUMBERTO TANRTLRTL LATE NIGHTRUUD DE WILDTWAN HUYSWILLEM HOLLEEDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck