Advocaat The Voice-slachtoffers over Linda de Mol: ‘Dit is verdacht’

Door: Charlotte Wijnen
13-10-2022

Sébas Diekstra, advocaat van meerdere slachtoffers van The Voice of Holland, vermoedt dat Linda de Mol zich heeft versproken. ,,Er staat in de editorial van Linda een heel opmerkelijke alinea.”

Tim Hofman vertelde in de tweede aflevering van BOOS dat er in 2019 al vier meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag lagen bij Talpa. John de Mol stelt echter dat hij destijds van slechts één geval wist. Als dat zo is, dan heeft zijn creative producer Linde de Jong dit volgens Tim geheimgehouden. Zij zou er wél van hebben geweten.

Verspreekt Linda zich?

Nu, een paar maanden later, is het nog altijd niet duidelijk wie van de twee de waarheid spreekt. Wel liet Linda de Mol in een editorial in haar blad LINDA zich uit over het schandaal rondom The Voice. Advocaat Sébas Diekstra heeft de editorial opnieuw doorgelezen, en plotseling viel hem iets op. Het lijkt erop dat Linda zich over de situatie van John en Linde verspreekt.

,,Er staat in de editorial van het blad LINDA. een heel opmerkelijke alinea die raakt aan de vraag of Linde de Jong iets heeft gezegd tegen John de Mol over de cliënte die als medewerkster melding had gemaakt van ernstig grensoverschrijdend gedrag bij de productie van The Voice”, schrijft hij op Twitter.

Waarom heeft Linda het ineens over een medewerkster?

Diekstra heeft het over de alinea waarin Linda schrijft dat er een klacht was geweest van een kandidate. ,,Verderop wordt gemeld dat de bandleider door John de Mol werd verboden om nog één letter te appen aan welke MEDEWERKSTER dan ook”, aldus Diekstra.

In de eerste aflevering van BOOS vertelde John de Mol dat hij al die jaren wist van één melding, namelijk een kandidate. ,,Dus ook niet van een medewerkster. Hij zou alleen maar op de hoogte zijn gebracht over de melding van een kandidate in 2019. In dat licht is Linda de Mol haar verhaal heel opmerkelijk”, aldus Diekstra. Hij vindt het verdacht dat Linda het ineens over een medewerkster heeft en vermoedt dat ze zich per ongeluk heeft versproken.

Meer DenD