Alfa Romeo presenteert F1-bolide ‘gewoon’ in de pits

Door:
24-01-2020

De meeste Formule 1-teams maken doorgaans een hele show van de presentatie van hun nieuwe bolide. Alfa Romeo houdt het dit jaar echter simpel. Drie kwartier voor de eerste testsessie in Barcelona, op woensdag 19 februari, gaat het doek van de auto. Als de fotografen hun werk hebben gedaan, kan de wagen van Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi meteen de baan op.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Vooralsnog onthult Ferrari als eerste de bolide voor 2020. De Italiaanse renstal pakt het groots aan, met een show op 11 februari in Teatro Valli in Reggio Emilia. Renault, McLaren, Alpha Tauri (voorheen Toro Rosso) en Mercedes hebben ook al bekendgemaakt wanneer ze hun nieuwe wagens aan de buitenwereld laten zien. Mercedes, het team van wereldkampioen Lewis Hamilton, doet dat op Valentijnsdag. Het is nog altijd niet bekend wanneer Red Bull de bolide toont waarmee Max Verstappen gaat rijden.

De Formule 1-teams gaan hun wagens van 19 tot en met 21 februari en van 26 tot en met 28 februari testen op het Circuit de Catalunya in Barcelona. Op 15 maart start het nieuwe seizoen met de Grote Prijs van Australië.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD