Altijd blijven lachen – Chantal Janzen

Chantal Janzen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Nederlands grootste musicalactrice kan niet alleen ontzettend goed dansen en zingen, ze is ook een gevierde presentatrice. Haar belangrijkste rol tot nu toe: die van moeder.

 

Altijd blijven lachen - Chantal Janzen
BSR

 

Ze werkt op dit moment aan haar Duitse carrière en is komend voorjaar wekelijks op RTL4 te zien naast Wendy van Dijk in het trouwprogramma Janzen & Van Dijk. Haar lange lijst aan theater- en musicalrollen zegt genoeg: Chantal kan zich elke rol aanmeten. Maar wie is ze nu eigenlijk zelf?

 

Altijd blijven lachen - Chantal Janzen
Hollandse Hoogte

 

Hart op de tong

We weten inmiddels dat Chantal niet altijd een lieverdje is. Het brave imago van Belle uit Beauty & the Beast heeft ze vrij vroeg van zich afgeschud. In interviews trekt ze fel van leer en ook op het podium maakt ze graag een grap. Vaak ten koste van zichzelf, soms ten koste van een ander. Hoewel ze het vervelend vindt er telkens aan herinnerd te worden, is het akkefietje met Fatima Moreira de Melo wel een goed voorbeeld. Na een optreden van De Melo tijdens het Televiziergala in 2008 sprak Janzen de beroemde woorden: ‘Wat kan ze hockeyen, hè, die meid.’ Dat werd niet door iedereen gewaardeerd. ‘Het is ook zo’n groot ding geworden’, zei Chantal hierover. ‘Als ik dit allemaal van tevoren had geweten, had ik het nooit gezegd. Ik word er gewoon knettergek van, ook van haar, dat ze steeds iets nieuws verzint om iets lelijks over mij te zeggen. Het is al zo lang geleden.’ Ook over andere collega’s is Chantal uitgesproken. Tijdens het interview met Twan Huys in College Tour sprak ze haar verbazing uit over de pikante Instagram-kiekjes van Yolanthe Sneijder-Cabau. Er zou best wat minder op social media gedeeld kunnen worden, vond ze. Chantal is het type what you see is what you get. ‘Hoe ik me gedraag is inherent aan hoe ik me voel en of ik het naar mijn zin heb. Het is niet iets wat ik speel. Als het klikt met iemand, kijk ik hoe ver ik kan gaan. Als het niet klikt en ik vind het niet leuk, dan zie je dat ook meteen.’

 

Altijd blijven lachen - Chantal Janzen
Hollandse Hoogte

 

Krijgt wat ze wil

Dat Chantal precies weet wat ze wil en hoe ze dat kan bereiken bleek toen ze in 2007 de rol van Jane in musical Tarzan bemachtigde. De Nederlandse versie van vriendin van Tarzan is een hele andere dan die uit het oorspronkelijke Amerikaanse script. Het was Janzen die daarvoor gezorgd heeft. Ze kon zich niet vinden in het personage dat werd neergezet. ‘Jane was een tutje in het originele script. Dat kan helemaal niet, al komt ze uit een andere tijd. Er moest iets van een tomboy in haar zitten, er moest meer lach in. Humor in Nederland is zo anders dan in Amerika.’ Ze overtuigde Joop van den Ende en daarna was Disney aan de beurt. ‘Het viel niet mee iedereen te overtuigen, maar ik wilde Jane spelen zoals ik vond dat het leuk was.’ En zo geschiedde. Chantal kreeg haar zin en ontving lovende kritieken voor haar Jane.

 

Altijd blijven lachen - Chantal Janzen
BSR

 

Belangrijkste rollen

Chantal maakt het iedereen graag naar de zin. ‘Het moet namelijk wel gezellig zijn en blijven’, liet ze Jeroen Pauw weten. Sinds ze zelf een gezin heeft kan ze makkelijker nee zeggen. Echtgenoot, steun en toeverlaat Marco Geeratz heeft balans in haar leven gebracht. Hij laat het stralende middelpunt zijn graag aan haar over. De twee kennen elkaar van vroeger, beiden komen uit het Limburgse Tegelen. Marco was een vriend van Chantals oudere broer Roger. En Chantal heeft als 16-jarige wel eens op z’n oudste dochter Esmée (die nu 26 is) gepast. Uit zijn vorige relatie heeft Marco tevens dochter Isaa (22) en zoon Zion (18). In 2006 komt hij Chantal weer tegen in een Amsterdamse kroeg, en de vonk slaat over. Samen krijgen ze zoon James, die inmiddels 7 jaar oud is. ‘Er zijn een paar dingen waar ik echt trots op ben. En het belangrijkste daarvan is ons samengestelde gezin’, zegt Chantal over haar thuissituatie. In 2012 krijgt Marco een burnout. De twee komen er sterker uit: Marco regelt tripjes en vindt het belangrijk tijd met z’n tweeën door te brengen. Een paar dagen man en vrouw zijn, geen vader of moeder. ‘Ik wil James dan het liefst meenenemen. Maar juist als de kinderen er niet bij zijn, is dat heel gezond voor je relatie.’ In 2014 stappen Marco en Chantal in het huwelijksbootje. In Londen, de stad waar ze voor het eerst op date gingen. ‘Ik vond het zo’n romantische plek. Toen dacht ik al: dit is waar ik ooit wil trouwen.’


Tekst: Maaike Olde Otlhof

Tags

CHANTALCHANTAL JANZENJANZENMARCO GEERATZPRESENTATRICE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck