Amerikaanse voetbalsters oogsten prijzen

LOS ANGELES – De Amerikaanse voetbalsters gaan van hoogtepunt naar hoogtepunt. Drie dagen na de gewonnen WK-finale in Lyon tegen Oranje (2-0) werd ‘Team USA’ gehuldigd in New York, tijdens een zogeheten ‘Ticker Tape Parade’. De speelsters reden in een open bus door de stad terwijl vanuit de gebouwen confetti en papiersnippers in de kleuren van de Amerikaanse vlag naar beneden werden gegooid.

Na een wederom gloedvolle speech van aanvoerster Megan Rapinoe, gekozen tot beste speelster van het WK, vloog de selectie door naar Los Angeles voor de uitreiking van de ESPY-awards (Excellence in Sports Performance Yearly). De voetbalsters werden daar vanzelfsprekend gekozen tot ploeg van het jaar. Alex Morgan ontving de prijs voor de sportvrouw van het jaar. De Amerikaanse spits maakte zes doelpunten op het WK, waarvan vijf in de eerste groepswedstrijd tegen Thailand. Morgan versierde in de finale tegen Nederland ook de strafschop waaruit Rapinoe de score kon openen.

“Dit is de op één na beste trofee die we deze week hebben gewonnen”, zei Morgan op het podium in LA. Bij de mannen ontving de Griekse basketballer Giannis Antetokounmpo van NBA-club Milwaukee Bucks de prijs voor beste prestatie van het jaar. Eerder wonnen onder anderen LeBron James, Stephen Curry, Michael Phelps, Lance Armstrong en Tiger Woods.

 

BUZZS