André Hazes geeft gage van een optreden aan de honden van La Linea

Andre en Peter honden
Door: DitjesDatjes
28-12-2017

Het mocht niet bekend worden, maar het is een daad van een ware dierenliefhebber. André Hazes heeft de gage voor een optreden in zijn geheel geschonken aan de opvang van zwerfhonden in het Spaanse La Linea.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

,,Hoeft niet in de media hoor!” En: ,,Het gaat me om die arme honden” Aldus Hazes.

Peter Koekebakker

Dat is de plek waar hondenheld Peter Koekebakker te vuur en te zwaard zwerfhonden een nieuw bestaan geeft. Met zijn team vangt Peter ze op en de stichting Animal in Need zorgt ervoor dat er een nieuw baasje komt in Nederland.

De afgelopen tien jaar heeft Koekebakker op die manier duizenden honden gered van de dood. Wat de Nederlander allemaal meemaakt is met geen pen te beschrijven. Hoe de Spanjaarden omgaan met honden is afschuwelijk. Ze misbruiken uitgehongerde honden voor de jacht, voor hondengevechten etc. etc.

Voor Hazes reden om te geven, zo meldt de stichting via de site. Maar er zijn ook talloze andere landgenoten die hebben geholpen bij de bouw van de hokken, waar de honden in de bloedhitte zomers zich kunnen verkoelen. Of de weg naar de opvang die verhard is, het vaccinatieprogramma etc. Het kwam tot stand dankzij gulle giften, ook van een aantal bekende Nederlanders. Maar er zijn ook landgenoten die spontaan in Zuid-Spanje (vlakbij Gibraltar) langsgaan met een auto vol met hondenvoer

Voor Koekebakker, die twee keer per jaar wandelingen maakt in Nederland met de duizenden honden en hun baasjes, is de strijd tegen het dierenleed de belangrijkste motivatie om dag in, dag uit te knokken. Hij haalt daarmee ook regelmatig de Spaanse media. Bijvoorbeeld met zijn acties tegen het stierenvechten. Ambassadeurs van de stichting zijn onder anderen Telegraaf-columnist Rob Hoogland en Natasja Froger.

 

Meer DenD