Basketballer Irving na shot cortisonen toch onder het mes

Door:
21-02-2020

De Amerikaanse topbasketballer Kyrie Irving moet zich nu al gaan richten op volgend seizoen. De 27-jarige speler van Brooklyn Nets heeft al geruime tijd last van een schouderblessure. Dankzij een injectie met cortisonen kon hij onlangs weer wat wedstrijden in de NBA spelen, maar toch blijkt een operatie nu onvermijdelijk.

“De ene dag voelt de schouder goed, de andere dag niet”, zegt coach Kenny Atkinson van de Nets. Op advies van een specialist laat Irving zich daarom nu opereren. De zesvoudig All Star, bezig aan zijn eerste seizoen bij Brooklyn Nets, kan daardoor de rest van dit seizoen niet meer in actie komen. Zijn ploeg staat in de oostelijke divisie op de zevende plaats, een positie die aan het einde van de reguliere competitie recht geeft op deelname aan de play-offs. Irving was goed voor gemiddeld ruim 27 punten per wedstrijd.

De Amerikaan veroverde in 2016 met Cleveland Cavaliers, destijds de club van LeBron James, de titel in de NBA. Hij ondertekende afgelopen zomer een vierjarig contract bij de Nets ter waarde van 125 miljoen euro.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen