Bekende Nederlanders rouwen om dierenheld Peter Koekebakker

Peter Koekebakker
Door: Jos La Grande
31-03-2019

De plotselinge dood van dierenheld Peter Koekebakker is als een schok aangekomen bij de hondenliefhebbers in Nederland. Duizenden Nederlanders, die een hond thuis hebben dat door Koekebakker in Zuid-Spanje gered is van de dood, lieten hun condoleances achter via onder meer Facebook en via DenD.nl

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Ook bekende Nederlanders voelen zich nauw verwant met de strijd die Peter Koekebakker voerde tegen dierenonrecht, dierenmishandeling en onmenselijke gedrag jegens zwerfhonden.

Bijvoorbeeld Monique Westenberg en haar man André Hazes die de opvang in La Linea afgelopen jaar bezochten.

,,Al die jaren heeft Peter Koekebakker gestreden om verwaarloosde (zwerf)honden een veilig thuis te bezorgen. Eerst in zijn opvang animalinneed om vervolgens een “forever home” te geven. De afgelopen weken werd Peter steeds zieker en bleef hij strijden voor zichzelf, zodat hij zijn werk voor de dieren voort kon zetten. Vannacht stopte dit mooie liefdevolle hart met kloppen. Alle medewerkers van animalinneed zullen blijven strijden voor het welzijn van de dieren. Zonder hun drijvende kracht Peter! Wij zullen ze blijven steunen! Mijn gedachten zijn in Spanje”, aldus Monique, die de opbrengsten van haar hondenstripboek ter beschikjking stelt van de stichting Animalinneed.

Natasja en René Froger hebben een hond van Koekebakker, maar ook Brigitte Nijman.

,,Wat intens verdrietig. Wat gaat iedereen jou missen! Vooral alle dieren die jij gered hebt! Mijn held, onze held. Een engel is heengegaan. Rust zacht allerliefste Peter! Sterkte en kracht voor iedereen!”, aldus de zangeres.

Actrice Nelly Frijda, thrillerschrijfsters Annet de Jong, Telegraaf-columnist Rob Hoogland en vele anderen hebben een hond van Peter Koekebakker geadopteerd. Ook hebben vele prominente Nederlanders, die anoniem blijven, de opvang financieel ondersteund.

Voorzitter Irma Neijman reageerde vanmiddag verslagen. Ze hield met de vrouw van Peter, Madeleine, een wake. Morgen wordt Koekebakker gecremeerd. Hoe het verder gaat met de opvang in La Linea wordt de komende weken besproken. ,,We denken erover om een herdenking voor Peter in Nederland te organiseren”, aldus Neijman.

Maandagochtend besteed Omroep WNL aandacht aan het overlijden van Peter Koekebakker. Koekebakker was een activist die streed tegen stierenvechten, hondengevechten, mishandelingen etc. etc.

Meer DenD