Bekritiseerde Mané: ik ben geen duiker

Sadio Mané denkt dat hij zondag in de topper tussen Liverpool en Manchester City extra in de gaten wordt gehouden door de arbitrage. Pep Guardiola, de manager van City, zei begin deze week dat Mané zich soms wel heel makkelijk laat vallen. De Senegalees ontkent een ‘diver’ (duiker) te zijn, maar beseft dat Guardiola nu iedereen wel op scherp heeft gezet.

“Ik denk dat het best slim van hem was om zo de aandacht van de scheidsrechter op mij te vestigen. Maar goed, ik zal voetballen zoals ik altijd doe”, zei de snelle Senegalees, die zaterdag tegen Aston Villa diep in blessuretijd met een knappe kopbal de winnende treffer maakte (1-2). Mané, de clubtopscorer van de ‘Reds’ in de Premier League met zes goals, had in de eerste helft geel gekregen voor een ‘schwalbe’.

Het verleidde Guardiola tot een stekelige opmerking. “Het gebeurt vaak bij ze, het is een speciaal talent van Mané. Soms duikt hij, soms maakt hij in de laatste minuut geweldige doelpunten”, aldus de Spanjaard. Mané kan er niet wakker van liggen. “Ach, ik schenk geen aandacht aan zijn uitlatingen. het hoort bij voetbal. Als ik een penalty kan krijgen, dan doe ik dat. Maar het is wat mijn trainer Jürgen Klopp al zei: ik ben geen duiker.”

 

BUZZS