Ben Cramer onthult ‘jeugdtrauma’

Ben Cramer onthult jeugdtrauma
Door: Kees van der Made
15-11-2021

Ben Cramer kan op zijn 74ste terugkijken op een zeer succesvolle carrière. De zanger had grote hits als ‘De Clown’, schitterde in musicals als Phantom of the Opera en mocht af en toe acteren, zoals in de Telefilm ‘Herman Vermoordt Mensen’ die op 3 januari op televisie komt. Ben Cramer, die tegenwoordig in het chique Baarn woont, is een tevreden mens: ,,Ik heb hier alles wat mijn hartje begeert.” Alles, behalve het petje dat hij als jonge jongen van zijn broer cadeau kreeg…

Brandstapel

Ben vertelt: ,,Ik heb een heel simpele jeugd gehad. We woonden boven de kruidenierswinkel van mijn vader en mijn moeder was altijd thuis. Als ik dan uit school kwam kreeg ik het welbekende kopje thee. Ik heb niks gemist. Wat me nog het meest bij staat is een petje met bedeltjes dat ik van mijn broer kreeg, ik was er hartstikke trots op en nam het op een gegeven moment mee toen we kerstbomen gingen halen voor kerstboomverbrandingen bij ons in de straat. Ik gooide toen een kerstboom op de brandstapel, en toen ging mijn petje per ongeluk mee. Dat was een klein trauma.”

De toekomst

Het kleine trauma van toen heeft de zanger natuurlijk al lang verwerkt. Liever focust hij zich op de toekomst: ,,Ik zou graag nog eens de rol van Javert in Les Misérables spelen. Die rol is de eerste keer naar Ernst Daniël Smid gegaan en de tweede keer naar Wim van den Driessche. Ik betwijfel dat ik de rol nog een keer krijg, maar zeg nóóit nooit. Het is een tijdloze rol en kan prima door iemand van mijn leeftijd ingevuld worden.”

Meer DenD