Bijdrage gorilla stichting Nederland

Door: Mees Botschuijver
24-02-2019

Gedreven, enthousiast en allemaal vrijwilligers: dat is Gorilla Stichting Nederland! Deze stichting richt zich op het behoud van gorilla’s in het wild. Jammer genoeg worden deze prachtige dieren namelijk ernstig met uitsterven bedreigd.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Wij zetten ons in voor het behoud en herstel van de gorillapopulaties en hun leefgebied in Centraal Afrika”, aldus voorzitter Diederik Visser. “De focus ligt op kleinschalige projecten die ten goede komen aan alle gorilla-ondersoorten. Zo steunen we bijvoorbeeld een project dat zich richt op het arresteren van stropers en een ander project dat onderzoek doet naar gorilla’s.”

Een van de projecten ligt Diederik na aan het hart. Dat is gorilla-opvangcentrum GRACE in de Democratische Republiek Congo, aan de rand van het Tayna reservaat. Hier worden gorilla’s opgevangen die zijn gered uit de illegale handel. Diederik vertelt: “Het opvangcentrum bevindt zich midden in oorlogsgebied en wordt nu ook bedreigd door de ebola-uitbraak. Ondanks deze moeilijke situatie, zet de plaatselijke bevolking zich vol passie in voor de gorilla’s.” GRACE is uniek; dit is de enige plek ter wereld waar de zeldzame Grauer gorilla’s (oostelijke laaglandgorilla) worden opgevangen en een herkansing krijgen op een toekomst in het wild. Gorilla Stichting Nederland steunt het project structureel met een uniek adoptieprogramma.

Website: https://gorillastichting.nl

Meer DenD