BIZAR: Britse tiener heeft hommel als huisdier

Tiener heeft hommel als huisdier
Door: Charlotte Wijnen
26-08-2021

Een Britse tiener heeft een wel heel opmerkelijk huisdier, namelijk een hommel. Sinds ze het insect gered heeft, is ze onafscheidelijk met de hommel. ,,Betty volgt me overal.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Alle deuren open maar Betty gaat niet weg

De 13-jarige tiener Lacy Shillinglaw was haar hond aan het uitlaten toen ze de verfrommelde hommel zag liggen. Voorzichtig pakte ze het beestje op en wilde het neerzetten in een bloemenperk. Maar de hommel zat daar helemaal niet op te wachten, het beestje wilde bij Lacey blijven.

De hommel bleef terugvliegen naar Lacey en na een uur besloot ze het insect maar mee naar huis te nemen. Sindsdien is ze onafscheidelijk met haar nieuwe huisdier, die ze Betty heeft genoemd. Haar vleugel is inmiddels al lang weer in orde maar nog steeds vliegt Betty niet weg. ,,We hebben alle deuren vaak open en ze gaat gewoon niet weg. Ik heb geen flauw idee waarom”, vertelt Lacy in Mirror.

Zelfs ’s nachts samen

Ze voedt de hommel suikerwater, honing en aardbeienjam. Ook laat ze haar smullen van bloemennectar in de tuin, maar wanneer Lacey weer naar binnen gaat, vliegt Betty meteen achter haar aan terug naar binnen.

’s Nachts stopt de tiener de hommel in een potje naast haar bed, zodat ze ook dan samen zijn. Overdag nestelt Betty zich in Lacy’s nek of in haar mouw. De Britse tiener is dan ook dol op haar nieuwe huisdier. ,,Dit ga ik nooit meer vergeten”, zo vertelt ze trots. ,,Deze onverwachte vriendschap maakt me dolgelukkig.”

Meer DenD