Boer Jaap maakt korte metten met ‘drammerige’ Marjan

Boer Jaap was er helemaal klaar mee: het zweverige gepraat van Marjan Tabak en de kritiek die zij gaf op zijn communicatie was hij na één dag al zat. Hij wees Marjan de deur, en gelukkig vond zij dat helemaal niet erg. Kijkers vonden het prachtig, want de irritatie tussen de twee leverde mooie televisie op.

Gevoel

De date van boer Jaap werd een kruisverhoor toen Marjan vroeg ‘Waarom heb je mij eigenlijk uitgekozen, Jaap?’. Jaap had hier geen duidelijk antwoord op, volgens hem ging hij gewoon op zijn gevoel af. Marjan nam hier geen genoegen mee. ,,Maar wat voor gevoel dan?”. ,,Ik ben heel impulsief en intuïtief  en een gevoelsmens, maar nee, dat gevoel kan ik niet omschrijven”, antwoordde Jaap. Marjan opende de aanval: ,,Ik kan taal vinden voor emotie. Kun jij dan alleen van de vier basisemoties iets bedenken? Zo van boos, bang, blij en daar houdt het dan bij op? Of verdrietig of teleurgesteld? Of kun je het wel meer kleur geven? Je hebt dus geen taal voor wat je voelt?”

Sterkte

De boer, die redelijk verlegen overkomt, was het helemaal zat. Hij riep Marjan bij zich. ,,Dat hele directe van jou, dat past mij niet. Ik denk dat dat heel snel gaat botsen”, zei de boer tegen Marjan. Zij was op haar beurt niet verdrietig, en zag het zelf ook wel aankomen. Jaap nam afscheid met het woord ‘sterkte’, maar Marjan moest nog even het laatste woord hebben ,,Nou, dat is geen sterkte hoor. Ben je gek, joh?”

Kijkers vonden het prachtig, en gaven Jaap groot gelijk. Op Twitter gingen ze los: