Boer Jan loopt met ziel onder arm

Door: DitjesenDatjes
26-05-2020

Door het coronavirus hebben veel mensen nu minder werk en zitten velen thuis. Boer Jan, die een zorgboerderij heeft, is één van hen. Al weken mogen de cliënten niet naar de boerderij komen, net nu het drukke seizoen is aangebroken. 

Vinger aan de pols

,,De eerste twee weken liep ik hier met mijn ziel onder mijn arm rond”, vertelt boer Jan die samen met zijn ouders een zorgboerderij runt. ,,Normaal gesproken zijn er vijftien tot twintig mensen per dag, ineens was ik in mijn eentje aan het werk. Mijn ouders en ik houden wel en vinger aan de pols bij de deelnemers.” Ondanks dat ze dus nu niet fysiek kunnen zorgen voor hun cliënten, proberen ze hen toch te ondersteunen in deze onzekere tijd. ,,We bellen, gaan bij ze langs, sturen er nieuwsbrieven uit. Voor een paar kwetsbare gevallen hebben we de deuren geopend.”

Jan hoopt uiteraard dat zij snel weer meer cliënten mogen ontvangen. Voor zichzelf, maar ook vooral voor de cliënten zelf. ,,Het is schrijnend om te zien dat mensen eenzaam thuis zitten en de boerderij missen. Voor ouderen met Alzheimer is het met name voor de partners moeilijk. We hebben ook mensen met een verslavingsachtergrond die kunnen terugvallen in hun gebruikt. Dat is pittig.”

Gelukkig kan Jan toch rekenen op twee extra handen: zijn vriendin Nienke is tegenwoordig veel op de boerderij te vinden en helpt graag mee met kleine klusjes. 

Meer DenD