Boer Tom gooide BZV-brieven op de brandstapel

Boer Tom
Door: Vanessa Bontje
19-05-2020

De meest populaire boer ooit uit BZV, Tom Groot uit Nieuwe Niedorp, heeft bekend dat hij alle 1808 brieven die hij kreeg, in de fik heeft gestoken! Hij lijkt hiermee te hebben afgerekend met het avontuur dat hij een jaar of zes terug met het programma van Yvon Jaspers aanging. 

Tekst gaat verder onder advertentie
   

,,Het was helemaal niet mijn plan om bekend te worden”, vertelt hij in een interview met het NHD. Inmiddels doet Tom zijn voordeel met de roem die het goed bekeken programma verwierf. ,,Nu ik het tóch ben, zie ik het als kans”, zegt de agrariër, die tot voor kort was te zien als vaste hovenier van Eigen Huis En Tuin maar nu zijn boek Tuinieren met Tom op de markt heeft gebracht. 

„Een recordaantal”, meldde presentatrice Yvon Jaspers destijds vol trots. „Daar zitten de honderd brieven van meiden die rechtstreeks naar mijn huisadres schreven nog niet eens bij”, zegt Tom in de krant. „En die vijf vrouwen die ongevraagd bij me langs kwamen, ook niet. Sommigen waren compleet gestoord. Heel bizar.”

Hoewel tijdens de uitzendingen van BZV even leek alsof Tom gelukkig zou worden met kandidate Rimke beklijft de liefde tussen de twee niet. Kort nadat BZV de finale beleeft, komt Tom bij een festival in Schagen zijn huidige partner Marieke tegen. 

Met haar kreeg hij zoontje Moos. Tom hoopt op gezinsuitbreiding. In het verhaal zegt hij over een blik op de toekomst: „We hopen dat Moos nog een broertje of zusje krijgt. Of meer. Ik weet zeker dat ik hier dan nog woon. En ik hoop dat ik tegen die tijd ook anderen nog enthousiast kan maken over het buitenleven en de natuur. Misschien in een volgend boek, misschien op tv.”

Meer DenD