Braziliaanse voetbaltrainer Luxemburgo ook positief

Door:
05-07-2020

De Braziliaanse voetbaltrainer Vanderlei Luxemburgo heeft positief getest op het coronavirus. De 68-jarige coach van topclub Palmeiras is daarom voorlopig in thuisisolatie gegaan. Luxemburgo heeft geen symptomen van Covid-19, vertelt hij in een video op zijn sociale media.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Bij de tests die Palmeiras regelmatig laat doen, testte ik positief op Covid-19”, zegt de Braziliaan, oud-bondscoach van Brazilië. “Ik ben in quarantaine geplaatst, maar ik heb nergens last van. Ik ben rustig, ik heb geen pijn en de doktoren van Palmeiras houden me goed in de gaten.” Ook vijf spelers en drie andere stafleden van de club zijn besmet. Het aantal sterfgevallen in Brazilië als gevolg van het coronavirus is opgelopen tot bijna 65.000.

Luxemburgo werkte bij talloze clubs, waaronder vrijwel alle topploegen uit Brazilië. Tussen 1998 en 2000 fungeerde hij als bondscoach van de ‘Seleção’. Hij won in 1999 met zijn land de Copa América. De Braziliaan was ook een tijdje trainer van Real Madrid, maar hij hield het niet lang vol bij de Spaanse grootmacht.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD