Brengt Edsilia het Songfestival in gevaar?

Edsilai Rombley
Door: Rebecca Looijen
05-02-2020

Samen met Chantal Janzen en Jan Smit presenteert Edsilia Rombley dit jaar vanuit Rotterdam het Eurovisie Songfestival. Maar de zangeres is er nog niet helemaal klaar voor. Er gaat nog veel mis.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Geen talenknobbel

Ze heeft vooral moeite met het uitspreken van de buitenlandse namen van alle artiesten. ,,Ik vind het echt lastig. Je hebt dan zóveel artiesten die elkaar heel snel afwisselen’’, vertelt ze in Weekend. ,,Het zijn moeilijke namen en ik heb geen talenknobbel. Ik kan dat dus ook aan iemand anders overlaten, want we zijn met z’n drieën.’’ Die samenwerking vindt Edsilia heel prettig: ,,Het fijne is dat je elkaar helpt, zodat iedereen in zijn kracht staat.’’

Het presentatietrio kwam vorige week voor het eerst echt in actie tijdens de loting voor de halve finales. Omdat dat allemaal in het Engels moet, kregen ze bijles Engels bij de nonnen in Vught.

Chantal en Jan staan voor haar klaar

Toch blijven de buitenlandse namen lastig. Gelukkig krijgt Edsilia van alle kanten hulp. Zo heeft Paul de Leeuw haar een praktische tip gegeven, vertelt ze in Weekend: ,,Een smoelenboek maken, vooraf goed kijken naar al die gezichten en dan onthoud je ze.’’

Ook haar collega-presentators staan voor haar klaar. Na afloop van de loting, vertelden ze aan de NOS al dat ze echt een team zijn. ,,We doen het echt samen. Als de een omvalt dan pakt de ander het weer op. En zo hoort het ook’’, vertelde Chantal Janzen toen al.

Toch moet Edsilia nog veel leren voor het Songfestival in mei. Het lezen van de autocue is ook nieuw, waarvoor ze een cursus volgt. Ook moeten mediatrainers haar nog leren doseren: ze zou soms iets te enthousiast en hysterisch zijn in haar presentatie, weet Weekend.

Meer DenD