Britten WOEST op zieke prins Charles

Prins Charles
Door: DitjesenDatjes
29-03-2020

Britten zijn woest op prins Charles en op de National Health Service (NHS). De prins is positief getest op corona, maar blijkt maar weinig klachten te hebben. En dat terwijl zelfs zorgmedewerkers in Groot-Brittannië niet altijd getest kunnen worden op het virus. Britten spreken van een voorkeursbehandeling van beroemde mensen.

Getest zonder ernstige klachten

Niet alleen Charles werd getest op het virus maar ook zijn vrouw Camilla werd getest, maar zij bleek het niet te hebben. Een woordvoerder van de NHS laat weten dat er genoeg aanleiding was om het koppel te testen omdat de prins aan alle criteria voldeed om getest te worden, maar toch zijn veel Britten boos. Normaal worden mensen alleen getest als ze met veel klachten en symptomen in het ziekenhuis komen of als ze werkzaam zijn in het ziekenhuis. Prins Charles verbleef ten tijde van de test in een van zijn landhuizen in Schotland.

,,Begrijp me niet verkeerd, ik ben blij dat Charles getest is en dat het voorlopig goed met hem gaat. Maar ik hoop dat onze zorgmedewerkers binnen de NHS met dezelfde voortvarendheid zo’n test mogen ondergaan als zij zich zorgen maken”, schrijft iemand op Twitter. Anderen schrijven dat ze niet begrijpen waarom prins Charles en Camilla hebben besloten om toch naar Schotland te reizen, terwijl heel het land werd geadviseerd niet te reizen en vooral binnen te blijven.

Anderen besmetten

Het is niet duidelijk van wie prins Charles het virus heeft opgelopen want hij heeft de afgelopen weken veel mensen ontmoet. Dat betekent ook dat hij het virus doorgegeven kan hebben aan anderen. Het koppel zit in quarantaine in Schotland.

 

 

Meer DenD