Buitenechtelijke zoon eist prinsentitel

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Krijgt Nederland er een nieuwe prins bij? Over die vraag buigt De Raad van State zich vandaag. Hugo Klynstra, de buitenechtelijke zoon van prins Carlos, wil zo graag de prinsentitel dat hij een rechtszaak is begonnen.

Erkend

Hugo is de zoon van prins Carlos en Brigitte Klynstra. Prins Carlos heeft Hugo nooit officieel erkend als zoon, en is ook niet betrokken geweest bij zijn opvoeding. Toch wil de 21-jarige Hugo de prinsentitel. Als de hoge bestuursrechter hem gelijk geeft, is zijn officiële titel: Zijne Koninklijke Hoogheid prins Carlos Hugo Roderik Sybren de Bourbon de Parme.

In 2015 heeft Hugo al de achternaam en bijbehorende titel opgeëist, maar zijn vader wil dat voorkomen. Daarom buigt de Raad van State zich nogmaals over de zaak. De kans is echter groot dat Hugo zijn zin krijgt, want hoewel Carlos hem nooit heeft erkend, is het bij de rechtbank wél vastgelegd dat hij de vader van Hugo is.

Volgens experts is de kans groot dat Hugo in zijn gelijk wordt gesteld, en Nederland er een nieuwe Prins bij krijgt.

Moeder

Toen Hugo ruim 21 jaar geleden geboren werd, wilde prins Carlos het stilhouden. Twee maanden na de geboorte lekte het nieuws uit via De Telegraaf. Toen zei Carlos, de oudste zoon van prinses Irene, dat het een keuze van Brigitte was om moeder te worden en dat het uitgesloten was dat er een familierechtelijke betrekking tussen hem en het kind zou komen.

 

Tags

CARLOSHUGOPRINS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck