Charles overgeslagen? ‘Kans dat William nieuwe vorst wordt’

William Charles
Door: DitjesenDatjes
25-03-2020

Al 71 jaar oud is prins Charles en al die tijd zit hij te wachten tot zijn moeder, koningin Elizabeth, aftreedt en hij de Britse troon mag bestijgen. Door de coronacrisis bestaat volgens ingewijden echter de kans dat hij nooit de monarch zal worden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Buiten beeld

Een medewerker van Buckingham Palace is positief getest op het coronavirus. Koningin Elizabeth, die 93 jaar oud is, is meteen naar Windsor Castle buiten Londen verplaatst en zal daar voorlopig blijven. Nu wordt er zelfs rekening gehouden met dat niet alleen de Koningin even buiten beeld is, maar dat ook Charles spoedig in quarantaine gaat. Door zijn leeftijd zit ook hij in een risicogroep.

Als zowel Elizabeth als Charles buiten beeld zijn, zal prins William een belangrijkere rol krijgen. De Telegraaf schrijft dat paleismedewerkers het niet onwaarschijnlijk vinden als prins William over een tijd tot vorst wordt benoemd en niet zijn vader prins Charles. William blijft namelijk met zijn gezin in Londen achter.

Prins Philip

Prins Philip, de 98-jarige man van koningin Elizabeth, heeft de laatste maanden veel gezondheidsklachten en is meerdere malen naar het ziekenhuis vervoerd. Hij verblijft in een huis op Sandringham. Die woning is niet groot en er werken maar vijftien personeelsleden, terwijl dat er in Windsor Castle honderd zijn. De kans bestaat dat Elizabeth, als deze crisis voortduurt, zich zal voegen bij haar man.

Meer DenD