Clarke en Stephens winnen slotrit virtuele Ronde van Frankrijk

Door:
19-07-2020

Wielrenner William Clarke (Trek-Segafredo) heeft de zesde en laatste rit in de virtuele Ronde van Frankrijk op zijn naam geschreven. De Australiër was na 42,8 kilometer, met aankomst zoals in de echte Tour op de Parijse Champs-Élysées, de snelste in de eindsprint. De Italiaan Filippo Ganna eindigde als tweede en de Zuid-Afrikaan Ryan Gibbons kwam als derde over de streep.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Bij de vrouwen pakte de Amerikaanse Lauren Stephens (Team TIBCO-SVB) de eindzege. De Britse April Tacey en Canadese Georgia Simmerling haalden het podium eveneens.

In het klassement, dat alleen voor ploegen werd opgemaakt, ging de eindwinst bij de mannen naar NTT. Bij de vrouwen won Team TIBCO-SVB.

De virtuele editie van de Ronde van Frankrijk bestond in totaal uit zes etappes, die deze maand in drie weekends werden verreden. Tourorganisator ASO ontwikkelde samen met het online trainings- en raceplatform Zwift deze alternatieve etappekoers. De opbrengsten gaan naar vijf goede doelen. De echte Ronde van Frankrijk, uitgesteld vanwege de coronapandemie, begint op 29 augustus in Nice.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD