Column: Ik hou van vogels

Nestje vogels
Door: DitjesDatjes
20-04-2017

„Ik houd van vogels”

„Bij een vogelopvang ben je nooit uitgeleerd, de patiënten blijven je verbazen en geen dag is er hetzelfde”, vertelt beheerder Marieke Grin van Stichting Vogelopvang Utrecht. „Toen ik ooit begon als vrijwilliger had ik daar geen idee van, ik zat tijdelijk zonder werk en ben geen thuiszitter, vrijwilligerswerk dus! Marieke Grin

Tekst gaat verder onder advertentie
   

door Marieke Grin


 

Een betere keus had ik niet kunnen maken, het werk was duizendmaal interessanter en leuker dan alle betaalde functies die ik eerder bekleedde…

Ik voelde me als een vis in het water en was niet meer weg te slaan! Zodra je je gaat verdiepen in vogels gaat er een wereld voor je open, en dan is er nog zo ontzettend veel dat we niét weten. Je zou een leven kunnen wijden aan een enkele soort en nog met vragen achterblijven. Inmiddels mag ik me beheerder noemen van Stichting Vogelopvang Utrecht. Samen met zo’n 35 gedreven vrijwilligers geven we wilde vogels die ziek, gewond of verweesd zijn de zorg die ze nodig hebben totdat ze zichzelf weer kunnen redden in de vrije natuur.

 


De Vogelopvang Utrecht is  afhankelijk van giften, donaties en enthousiaste vrijwilligers. Wil je ons helpen? Op onze Facebook-pagina (geen Facebook-account nodig) en internetpagina vind je meer informatie over ons werk!”

www.vogelopvangutrecht.nl

Stichting Vogelopvang

Meer DenD