Cornald Maas bevestigt naam kandidaat Eurovisie Songfestival!

ESF|Jeangu Macrooy
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Het is honderd procent zeker: zanger Jeangy Macrooy gaat Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam. Cornald Maas heeft de geruchten, die sinds gisteravond rondgingen, bevestigd op Radio 1.

‘Schot in de roos’

De 26-jarige zanger was een van de favoriete kandidaten. Dat vertelt Eric van Stade, algemeen directeur van de AVROTROS. ,,We hadden Jeangu al langer in het vizier omdat zijn sound zo goed en internationaal onderscheidend is.” Het nummer dat gezongen gaat worden heeft Jeangu zelf ingestuurd: ,,De song is een schot in de roos. Het pakt je, intrigeert en gaat onder je huid zitten.” Welk nummer de zanger gaat zingen wordt nog even geheim gehouden.

Jeangu Macrooy timmert al jaren hard aan de weg om door te breken. Hij volgde twee jaar lessen aan het conservatorium in Paramaribo en verhuisde vervolgens naar Nederland om te gaan studeren aan de ArtEZ popacademie in Enschede. Daar specialiseerde hij zich in het schrijven van liedjes. Een van de redenen waarom Jeangu besloot naar Nederland te verhuizen is zijn geaardheid. Dat vertelde hij aan AD: ,,Ik voelde me gewoon nooit aangetrokken tot meisjes. Op mijn vijftiende kon ik mijn afwijkende gevoel een naam geven. Homo, dus.” Door zijn geaardheid vond hij in Suriname moeilijk zijn draai. ,,Ik kon daar weinig mee in de machocultuur van Suriname. Het draaide altijd om meisjes versieren.”

Uitgekomen albums

In 2016 kwam zijn debuut ‘Brave Enough’ uit. Het nummer viel in de smaak, want door 3FM werd hij uitgeroepen tot Serious Talent. Een jaar later verscheen zijn eerste album High on You. In 2019 verscheen zijn tweede album met de naam Horizon.

DenD bracht donderdag al het nieuw en een portret van Jeangu Macrooy: KLIK HIER!

Jeangu Macrooy

Tags

CORNALD MAASEUROVISIE SONGFESTIVALJEANGUKANDIDAATZANGER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck