De 10 mooiste plekken op aarde

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De wereld kent ontelbaar veel mooie plekken, de ene wat bekender dan de andere. Om jullie een handje te helpen met het opstellen van een ‘waar-wil-ik-nog-naar-toe-reislijstje‘ hebben we hieronder de 10 mooiste plekken op aarde gezet. Heb je nog andere aanbevelingen, laat ze ons weten. Wie weet maken we binnenkort een nieuwe lijst met jullie mooiste plekjes.

 

10. Strokkur, IJsland
In het zuidwesten van IJsland vind je deze geiser. Hij heeft elke vier tot acht minuten een grote wateruitbarsting. De Strokkur is maar liefst 23 meter diep en het water is 120 graden. Het water kookt niet, dat komt door de hoge druk onderin de geiser.

 

Strokkur
Bron: https-__geoffwah.files.wordpress.com_2012_04_strokkur-geyser-32

9. Riomaggiore, Italië

Dit stadje kun je vinden in het noorden van de westkust van het land. Omdat het aan de rand van een berg is gebouwd, bevinden de huizen zich op verschillende hoogtes. Iedere woning is in een mooie, felle kleur geverfd, wat een spectaculair beeld geeft. Natuurlijk mag dit kleurrijke stadje niet ontbreken in je lijst.

 

Rio Maggiore
Bron: http-__images-mds.staticskynet.be_NewsFolder_original_SKY20130419104121vandenbroecki

8. Preikestolen, Noorwegen

Deze populaire bezienswaardigheid is echt de moeite waard. De Preekstoel, zoals de berg heet, is een uitkijkpunt dat perfect recht is. Het is bijna niet te geloven dat de natuur zoiets kan maken. Je kijkt uit over Lysefjord: een prachtig landschap van bergen en water.

 

Preikestolen
Bron: http-__images.boomsbeat.com_data_images_full_135_19-jpg

7. Taj Mahal, India

Ondanks dat deze best bekend is, is het nog altijd een van de mooiste plekken ter wereld. Het paleis, gebouwd tussen 1632 en 1648, staat bekend om zijn perfecte symmetrie, het vele marmer en de prachtige steenwerken. In 2007 werd het verkozen tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen.

 

Taj Mahal
Bron: http-__cache-graphicslib.viator.com_graphicslib_thumbs674x446_5588_SITours_private-tour-day-trip-to-agra-from-delhi-including-taj-mahal-and-agra-in-delhi-149788

6. IJsford van Illussat, Groenland

Deze reusachtige gletsjer is 40 kilometer lang en zeven kilometer breed. Het gekke is dat hij 19 meter per dag verschuift; dat is bijzonder! Hij staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

IJsfjord
Bron: http-__www.askja.nl_media_thumbnails_web_91fbc0586d533dc041cf86a2adb2cc35e94e4ea9

5. Salar de Uyuni, Bolivia

Hier vind je ’s werelds grootste zoutvlakte. Hij beslaat een oppervlakte van 10.582 vierkante meter en dat is veel, heel erg veel. Moet je toch eens naar die foto kijken: dit is toch werkelijk prachtig?

 

Salar de Uyuni
Bron: http-__beautifulplacestovisit.com_large_deserts_Salar-de-Uyuni-Bolivia2

4. The Great Blue Hole at Lighthouse Reef, Belize

In Centraal Amerika vind je Belize. Hier bevindt zich een gigantische sinkhole van 125 meter diep. Door al het diepteverschil in het water zie je allerlei tinten blauw waardoor het een waar paradijs is om naar te kijken.

 

Great Blue Hole of Belize
Bron: http-__www.chabilmarvillas.com_blog_wp-content_uploads_2014_05_great_blue-hole-of-belize

3. Moraine Lake, Canada

In het Banff Nationaal Park in Canada vind je dit prachtige meer. Je hoeft niet alleen voor Moraine Lake naar het Nationale Park toe, want ook de rest is buitengewoon mooi. Je zou het als betoverend kunnen omschrijven.

 

Moraine Lake
Bron: http-__www.megapixel.org_img_large_moraine_lake

2. Plitvicemeren, Kroatië

Kroatië: Het ligt vrijwel om de hoek en is zo ontzettend prachtig! Dus boek je volgende vakantie naar Kroatië. Ga dan wel naar de Plitvicemeren want daar is het hemel op aarde. Als je naar de foto hieronder kijkt, kun je niet anders dan verliefd worden op de prachtige natuur in dit land.

 

Plitvicemeren
Bron: http-__www.travelkroatie.nl_wp-content_uploads_2014_06_plitvice-meren

1. Daigoji Tempel in Japan

Dit is een boeddhistische tempel in Japan. De prachtige kleuren en roze bloesem maakt het in de lente een waar spektakel om te aanschouwen. Het ligt niet bepaald in de buurt, maar als je dan toch in Japan bent zouden we zeker aanraden deze tempel te bezoeken. Is onze nummer één niet prachtig?

 

Kyoto DaigoJi temple
Bron: http-__travelequipment.net_wp-content_uploads_2015_01_Japan-Kyoto-Daigo-Ji-temple

Tekst: Rebecca Freeling. Bron: Tripadvisor

Tags

AARDEBELIZECANADAIJSLANDINDIAITALIEJAPANKROATIELIJSTJEMOOI

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck