DenD-columniste Sietske van Zanten genomineerd voor Viva400 Award

Sietske van Zanten|Sietske van zaten
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

DenD-columniste Sietske van Zanten, die maandelijks schrijft over kunst in de rubriek Oogappels, is dit jaar genomineerd voor de Viva400 Award 2020.

Sietske is in het dagelijks leven directeur en conservator van het LAM, het museum in Lisse met kunst over eten, drinken en winkelen.

Genomineerden

In de lijst met genomineerden staan vrouwen die het afgelopen jaar in de schijnwerpers stonden doordat ze bijvoorbeeld een geslaagd of uniek idee hadden, een succesvolle eigen business startten of een bijzondere prestatie neerzetten. ,,Kortom: ambitieuze en succesvolle vrouwen die een verschil hebben gemaakt”, aldus Viva.

Kunst voor een breed publiek

Viva over Sietske: ‘Ze bedacht en realiseerde een nieuw museumconcept, waar niet de kunst maar de bezoeker centraal staat. Samen met de VandenBroek Foundation werd het LAM museum gebouwd op Landgoed Keukenhof in Lisse. Het doel? Kunst toegankelijk maken voor een breed publiek. In het LAM worden bezoekers als VIP ontvangen en hangen er geen tekstbordjes zodat mensen gestimuleerd worden om zelf een oordeel te vellen. Het LAM concept van Sietske werd vorig jaar bekroond met een Dutch Creativity Award van ADCN.’

Tot en met 6 november kun je stemmen op Sietske via de LINK. De winnaar wordt bekendgemaakt op 15 november

Lam
Bad Grapes Kathleen Ryan Foto: Corine Zijerveld (9)
Museum het LAM

Tags

DENDKUNSTLAMLISSESIETSKE VAN ZANTEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck