Deze kandidaat maakt zich opnieuw erg verdacht

WIDM

Na de eerste aflevering worden Leonie, met 18%, en Tina, met 17% van de stemmen, het meest verdacht. In aflevering twee maakten die vrouwen zich ook erg verdacht en werd er volop over hen getwitterd.

Prutsen bij technische opdracht

Tijdens de eerste opdracht moeten de kandidaten verschillende kastjes met verlengsnoeren aan elkaar koppelen. Per kastje moest er nog iets met de draden gebeuren, wat er behoorlijk technisch uitzag. Kijkers begrepen niet waarop een bepaalde kandidaat ging prutsen bij het kastje, want ze had meerdere malen gezegd absoluut niet technisch te zijn. De titel van de aflevering is ‘tegendraads’, wat de situatie alleen nog maar verdachter maakt.

‘Tina was tegendraads’

In de tweede opdracht moesten kandidaten in duo’s en Ć©Ć©n alleen, op tijd op een locatie komen. Dat deden ze met behulp van taxi’s, maar de chauffeurs spraken alleen Chinees. De kandidaten kregen, tot grote hilariteit van henzelf, een telefoonnummer van een Chinees restaurant in Nederland. Het personeel van het restaurant wist van niets. Kijkers twitteren volop over alle kandidaten, maar bijna iedereen kwam binnen de tijd aan op de locatie, op Ć©Ć©n iemand na…Tina, die in haar eentje in de auto zat.

Leonie in sleutelpositie

Net zoals bij de technische opdracht eerder deze aflevering wist Leonie ook nu een sleutelpositie te bemachtigen. Zij en Johan waren in de ‘controlekamer’ en hadden een groot scherm voor zich verdeeld in meer schermen. Zij stuurden de andere kandidaten aan om naar bepaalde locaties te gaan en puzzelstukken in het beeld van camera’s te leggen. Opnieuw slaagde de opdracht niet.

Uiteraard was Leonie niet de enige die ter sprake kwam. Tijdens de laatste opdracht lette veel kijkers ook op andere kandidaten.

Voor kijkers wordt het raden van de Mol na deze aflevering wel een stukje makkelijker: Tina, die door velen verdacht werd, kreeg een rood scherm.