Dierenheld Sigrid van der Zijden: kattenbemiddelaar bij de Dierenbescherming 

Door: DitjesDatjes
19-04-2018

Sigrid van der Zijden werkt sinds 2014 als kattenbemiddelaar voor dierenopvangcentrum De Doornakker in Eindhoven. ,,Aan de hand van het Amerikaanse systeem ‘Meet Your Match’ maakt het team waarin ik zit een profiel van zowel de katten die we opvangen als de mensen die op zoek zijn naar een kat”, legt zij uit. ,,We hebben negen profielen waarbinnen katten vallen en aan de hand van de antwoorden van geïnteresseerden zoeken we de meest optimale match.” 

Tekst gaat verder onder advertentie
   

 De vragen variëren van persoonlijkheidsvragen van de eigenaar tot de woonsituatie. ,,Dat laatste is belangrijk. De meeste katten leven voordat ze hier komen langere tijd als zwerver op straat. Je kunt op de vingers natellen dat we die niet op een bovenwoning, maar in een huis met een tuin willen plaatsen.” 

 Naast haar werk voor De Doornakker heeft Sigrid meerdere functies bij de Dierenbescherming. ,,Ik geef gastlessen op basisscholen. Daarin probeer ik aan de hand van een spel meer bewustwording over het houden van dieren en de verzorging van ze te kweken. Daarnaast ben ik wijkcoördinator van een groep collectanten. Elk jaar rond Dierendag gaan we voor de Dierenbescherming de deuren langs. We bestaan bij de gratie van giften, dus hulp is altijd welkom.” 

 Kijk voor meer informatie op: https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenopvangcentrum-de-doornakker/ 

Meer DenD