Dit is dé Songfestival shortlist

Door: Ditjes en Datjes
09-10-2019

Bij onze zuiderburen is al bekend welke artiest België gaat vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in 2020. Ook Spanje heeft zijn fans uit hun lijden verlost. Maar in Nederland wordt nog erg veel gespeculeerd over de desbetreffende zanger(es)…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De Nederlandse SHORTLIST

1. Davina Michelle: internationaal, succesvol, fantastische verschijning

2. Maan: hitgevoelig, van deze tijd, talentvol

3. Floor Jansen: ontdekking van het jaar, enorme ervaring, geweldige stem

4. Tino Martin: grote verrassing, populair, 

5. Danny Vera: internationaal genre, doorgebroken, talentvol

6. Caro Emerald: internationale sound, wel wat uit beeld, potentieel

Reacties

,,Mag Floor Jansen alsjeblieft volgend jaar voor Nederland meedoen aan het Songfestival?” en ,,Floor naar Ahoy volgend jaar” zijn Tweets die rond gaan op het internet. De zangeres, bekend van het programma Beste Zangers, is met sneltreinvaart populair geworden door haar enorme zangtalent en daarmee ook een gewilde deelnemer voor het Songfestival.

Gemixte gevoelens

Wat vindt Floor er zelf eigenlijk van? ,,Een enorme eer dat mensen denken dat ik daar zou passen. Zelf heb ik daar nog nooit over nagedacht” zei de zangeres een aantal weken geleden al. ,,Als kind was het een happening, spannend en mooi. Zaten we thuis met z’n allen voor de televisie” gaat ze verder. Toch werd de interesse minder. ,,Op een gegeven moment werd het zo plat. Ging het helemaal niet meer over muziek of zingen. Ben ik afgehaakt” Haar mening is inmiddels veranderd en staat de zangeres degelijk wel open voor een kans al deze.

Presentator?

Naast de nieuwsgierigheid naar de zanger(es), speculeren fans ook over wie het wereldberoemde evenement zal presenteren. Wordt het dan toch Dionne Stax? Of wellicht Rik van de Westelaken? Jan Smit en Cornald Maas zijn waarschijnlijk al uit de running volgens vele media. Daarnaast is Herman van der Zandt ook een potentiële kandidaat. Fans hopen stiekem op een bekendmaking tijdens het Gouden Televizier-ring Gala op woensdagavond.

 

Meer DenD