Dít moet je weten vóórdat je naar Tarantino-film gaat!

Door: Jos La Grande
19-08-2019

Once Upon A Time in Hollywood, de nieuwe film van Quentin Tarantino, trekt volle zalen. Terecht, want de film geeft een fantastisch tijdsbeeld, is komisch en soms op Tarantino-wijze gewelddadig. Maar om écht verrast te worden, moet je de feiten kennen!

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Once Upon A Time in Hollywood speelt zich af in 1969 en gaat over Rick Dalton (Leonardo DiCaprio)  een (western)acteur die zijn beste tijd heeft gehad. Stuntman Cliff Booth (Brad Pitt) staat zijn vriend bij met raad en daad bij. Dalton is de buurman van de Poolse regisseur Roman Polanski en diens zwangere vrouw Sharon Tate. De schokkende gebeurtenissen rond dat stel liggen ten grondslag aan de film.

Polanski, die furore had gemaakt met ‘Rosemary’s baby’, en Tate waren begin 1968 getrouwd en verbleven afwisselend in hun huurhuis in Los Angeles en  Londen. Ze werkten in 1969 in Londen aan een nieuwe film. Tate ging het eerst terug naar The States. Per boot, ze was inmiddels hoogzwanger en wilde om die reden niet vliegen. Polanski zou haar niet levend terugzien.

In de nacht van 8 op 9 augustus 1969 trokken vier leden van de Family, de hippiesekte van Charles Manson, naar de Polanski-villa. Een van de hippies riep bij binnenkomst: ,,Ik ben de duivel, en ik kom het werk van de duivel doen.” De hoogzwangere Tate en vier anderen werden gruwelijk om het leven gebracht. Manson was zelf niet aanwezig bij de slachtpartij, maar een dag later wél bij een andere moordpartij.

De moordlustige hippies werden uiteindelijk opgepakt. Manson overleed twee jaar geleden op 83-jarige leeftijd in de gevangenis waar hij een levenslange celstraf uitzat. Met deze kennis zul je ongetwijfeld met andere ogen kijken naar Once Upon A Time in Hollywood.

Meer DenD