Dit zijn de hoogtepunten van 2018

Door: Tanja Brouwer
28-12-2018

2018 was een roerig jaar… Als lezer genoot u afgelopen jaar vooral van romantiek, liefdesverdriet en affaires. Maar ook van de boeren van Boer zoekt Vrouw, Twan Huys en de perikelen rondom Barbie. 

De affaire van Alexander Pechtold en Anne Lok

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Ongetwijfeld een van de meest opmerkelijkste nieuwsfeiten van 2018 was de affaire tussen D66-voorzitter Alexander Pechtold en Anne Lok. In 2014 ontmoetten de twee elkaar bij een partijweekend. Jaren hebben ze hun affaire geheim gehouden, maar in de zomer kwam hun geheim uit. Niet alleen bleken ze een relatie te hebben, ook is Alexander mogelijk de vader van de tweeling van Anne, en is hij waarschijnlijk de vader van het kindje dat in 2019 geboren wordt. De twee willen inmiddels niets meer met elkaar te hebben, en beiden zijn uit de politiek gestapt.

Boer zoekt vrouw

Miljoenen Nederlanders keken iedere week naar Boer zoekt Vrouw. Vijf boeren probeerden de liefde te vinden. De ene boer was overduidelijk meer gemaakt voor liefde en romantiek dan de andere. Boer Marnix werd bestempeld als ‘narcistische lompe boer’, terwijl boerin Steffi de lieveling van dit seizoen was. Ook Michelle was veelbesproken. De spirituele boerin praatte vaak over haar bewogen liefdesverleden, maar over haar ‘duistere verleden’ zweeg zij.

André Hazes en Monique Westenberg

2018 was een bewogen jaar voor André Hazes en zijn vriendin Monique Westenberg. Hoewel ze 2017 positief afsloten met een hereniging met moeder Rachel, was dit jaar onstuimig. Hun relatie kende veel ups en downs, en ze zijn zelfs een tijdje uit elkaar geweest. Gelukkig is het uiteindelijk toch goed gekomen, en woont kleine André gewoon weer bij zijn moeder én vader.

Eva Jinek

Eva Jinek heeft dit jaar eindelijk haar langgekoesterde droom zien uitkomen. Ze is moeder geworden! Ze is in de wolken met zoontje Pax. Zij en haar partner Dexter van der Voorn houden de kleine jongen goed verborgen voor de media, maar soms is er toch een glimp van Pax te zien.

Samantha ‘Barbie’ de Jong

Samantha de Jong, voorheen beter bekend als Barbie, kan vast niet wachten tot 2019 echt begonnen is. Dit jaar was namelijk bijzonder zwaar voor haar. Begin 2018 deed ze een zelfmoordpoging. Ze belandde in een kliniek, maar werd daar weggestuurd omdat ze regels brak. Vervolgens raakte ze de voogdij over haar kinderen kwijt, raakte ze verslaafd aan drugs en medicijnen, pleegde ze abortus en viel ze uit een raam van de eerste verdieping. Na zestien weken in een afkickkliniek in Schotland gezeten te hebben, gaat het weer beter met de realityster, en kijkt ze uit naar wat 2019 te bieden heeft.

Twan Huys


Voor Twan Huys moest 2018 een fantastisch jaar worden. Hij stapte van de publieke omroep over naar RTL 4, waar hij het programma RTL Late Night van Humberto Tan overnam. Helaas heeft de journalist niet zoveel succes als hij zou willen. De kijkcijfers van het programma met Humberto als presentator waren al laag, maar onder leiding van Twan daalden ze tot een dieptepunt.

De Luizenmoeder

De Luizenmoeder wist miljoenen kijkers iedere week te boeien. De scenes die zich afspeelden bij basisschool De Klimop waren voor velen herkenbaar. Als nieuwe ouder wist Hannah, gespeeld door Jennifer Hoffman, niet wat haar overkwam toen ze voor het eerst haar dochter naar school bracht. Moedermaffia, vreemde leraren en regels voor ouders; ze maakte het allemaal mee.

Tino Martin

Tino Martin is in 2018 bij het grote publiek doorgebroken. Hij trad op in een uitverkochte Ziggo Dome, en zette daarna het Olympisch Stadion op z’n kop. Toch kijkt hij dit jaar niet alleen maar terug op mooie gebeurtenissen. Hij heeft namelijk ook afscheid moeten nemen van zijn zus, die overleed aan kanker.

Waylon


Voor de tweede keer werd Waylon vader. Samen met zijn vriendin Bibi Breijman, die hij leerde kennen tijdens het programma It Takes Two, is hij trotse ouder geworden van meisje Teddy. Daarnaast is 2018 het jaar waarin hij doordrong tot de finale van het Eurovisie Songfestival met zijn nummer Outlaw in ‘Em, en is hij opnieuw coach is in het populaire programma The Voice of Holland.

Johnny de Mol


Begin dit jaar verwelkomden Johnny de Mol en Anouk van Schie een zoontje. Traditiegetrouw kreeg hij de naam ‘Johnny’. Het gezinsgeluk hield daar niet op, want in het najaar zijn Johnny en zijn Anouk in het huwelijksbootje gestapt!

 

Meer DenD