Dit zijn de strenge kledingregels van de Britse royals

Britse royals kledingregels
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

De Britse royals zien er altijd tip top uit. Dat is geen toeval, want voordat ze in het openbaar verschijnen worden ze grondig onder handen genomen door stylisten. Geen detail berust daarbij op toeval.

Opvallende kleuren


De outfits van koningin Elizabeth vallen altijd op. Ze draagt de felste kleuren en de meest bijzondere hoedjes. De regel is dat als koningin Elizabeth aanwezig is, haar familieleden rekening moeten houden met haar kledingkeuze. Niemand mag meer opvallen dan de Koningin. Als zij niet aanwezig is, heeft Kate vaak een meer opvallende kleur aan. Zij is tenslotte de toekomstige koningin. 

Korte Broeken

De meeste jongetjes uit de Britse koninklijke familie hebben bijna altijd een korte broek aan. Zelfs wanneer andere Britten handschoenen aan hebben en hun sjaal om hun nek nog wat strakker trekken vanwege slecht weer, lopen prins George en prins Louis vaak nog in een korte broek.

Dat blijkt alles te maken te hebben met de mode uit de zestiende eeuw. Destijds droegen jongens uit de ‘middle class’ vooral lange broeken, en rijkere kinderen meestal een korte broek. Afgelopen Kerstmis maakten prins William en zijn vrouw Kate een uitzondering, want toen was het te koud voor kleine George om een korte broek aan te hebben en verscheen hij in een lange. 

De Handtas

In tegenstelling tot de mantelpakjes van koningin Elizabeth, is haar handtas vaak ingetogen en somber. Het is een klassiek model, dat ze bijna altijd draagt en er vooral erg praktisch uitziet. Toch zou ook daar iets mee zijn: ze gebruikt het om te communiceren met haar personeel. Als ze bijvoorbeeld op bezoek is en haar handtas op tafel plaatst, zou dat betekenen dat ze graag wil vertrekken. 

Roklengte 

De lengte van een rok is erg belangrijk. Een te kort rokje kan een verkeerde boodschap hebben, maar een te lange kan een oubollige indruk geven. De Britse koninklijke familie heeft als regel dat een rok niet korter mag zijn dan tien centimeter onder de knie. Geen minirokjes dus. Om ongemakkelijke situaties te voorkomen wordt er looddraad in de zoom van de rok genaaid. Zo waait de rok niet zo snel omhoog door een windvlaag en hoeven de vrouwelijke royals hun rok niet vast te houden.

Tags

BRITTENENGELANDMEGHANWILLIAM

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck