Drama treft gezin BZV-Nienke

Door: DitjesenDatjes
05-05-2020

Wie tijdens de uitzending van Boer zoekt Vrouw op 26 april goed heeft opgelet, zag dat er in het ouderlijk huis van Nienke een bed in de woonkamer stond. Ook knuffelde de vader van Nienke zijn dochter maar met één arm. De ander bleef langs zijn lichaam. Dat heeft alles te maken met het drama dat de vader van Nienke ruim tien jaar geleden trof.

‘Geen gevoel in been en arm’

Coen werd getroffen door een beroerte. Daardoor raakten zijn linkerarm- en been verlamd en zou hij in een rolstoel belanden. Een grote verandering voor de man, die daarvoor twee eigen bedrijven had en naar eigen zeggen nooit moe was. ,,’s Middags had ik nog staan springen op het strand. ’s Avonds ging ik even liggen en werd wakker zonder gevoel in mijn linkerarm en -been”, vertelt Coen over het moment van het infarct aan Haarlems Dagblad. ,,Het is in mijn hoofd alsof er een faculteit van een universiteit is verwoest.”

Vechtlust en doorzettingsvermogen

De man moest er niet aan denken om nooit meer te kunnen lopen en hij zette alles op alles om te herstellen. ,,Nu had ik al mijn strijdlust, vechtlust en doorzettingsvermogen nodig om weer te leren lopen. Wat ik heel erg vond: ik was altijd een zorgverlener geweest, nu was ik een zorgvrager geworden.” Drie maanden na de beroerte zat Coen nog in een rolstoel en een arts vertelde hem dat veel meer herstellen niet ging lukken. ,,Ik heb toen een partijtje zitten grienen. Ik had al zoveel gegeven, en dit is waarmee ik naar huis ging. De teleurstelling was enorm.” Maar aan opgeven dacht hij niet. ,,Ik zal jullie eens wat laten zien”, dacht hij destijds. Het is hem gelukt: hij kan weer lopen, al gaat dat naar eigen zeggen soms nog moeizaam. ,,Helemaal accepteren zal ik het nooit. Maar mijn kinderen nemen mij zoals ik ben, waarom zou ik dat dan niet doen? Dit is een nieuw leven. Je leven houdt niet op als je dit overkomt.”

Meer DenD