Duitsland heeft het allemaal!

Duitsland||Berlijn
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Steeds meer Nederlanders ontdekken Duitsland als vakantieland. Sterker nog: uit onderzoek is gebleken dat voor het tiende aaneengesloten jaar onze oosterburen onbetwist op de eerste plek staan als het meest populaire vakantieland.

Will je er helemaal uit zijn, maar niet te ver van Nederland gaan? Dan is Duitsland een heel goed idee! Het land biedt oneindige mogelijkheden, volgt alle vakantietrends op de voet en past zich eraan aan. Duitsland staat bekend om de geweldige wellness-resorts waar relaxen een ware beleving met bijpassende gastronomie van het hoogste niveau
is. Ook telt Duitsland maar liefst 41 locaties die staan aangemerkt als UNESCO-Werelderfgoed, zoals de Weissenhofsiedlung van architect Le Corbusier in Stuttgart die recent aan de lijst werd toegevoegd.

Slapen in een wijnvat

Let deze zomer niet alleen op de bekende steden zoals Berlijn, maar bijvoorbeeld ook op minder voor de hand liggende plaatsen zoals Münster, Trier, Lübeck, Dresden en Kassel waar genoeg is te zien. Wie graag naar buiten gaat om met de benenwagen of de fiets het land te verkennen, kan het hart ophalen. Duitsland telt maar liefst zestien nationale parken, 104 natuurparken en vijftien biosfeer-reservaten.

Wat duidelijk in opkomst is, is de mogelijkheid tot ‘parahotellerie’. Dit zijn bijzondere plekken om te overnachten, zoals slapen in een boomhut, een wijnvat of een nomadentent. Kortom, welke vakantie je ook zoekt: Duitsland heeft het allemaal! Lees hier meer.

IGA in Berlijn

Tot en met 15 oktober is in de Duitse hoofdstad Berlijn een indrukwekkende tentoonstelling te zien over tuin- en landschapsontwerp: de Internationale Garten Ausstellung, kortweg IGA. Dit festival heeft dit jaar het thema Een oceaan van kleuren. Op 104 hectaren grond in Marzahn-Hellersdorf vindt je vijf verschillende opstellingen: Tuinen van de Wereld, de Wuhletal-vallei en het Kienbergpark, met de Kienberg Hill en Kienberg Promenade. De IGA in Berlijn wordt beschouwd als kweekvijver van ideeën en daarvan kun je ongedwongen meegenieten.

Berlijn

Kunst in Münster

Münster is een schitterende stad in de regio Noordrijn-Westfalen en bevindt zich op slechts een kilometer of zeventig van Enschede. De stad kreeg bekendheid doordat er onder andere de Vrede van Münster werd getekend. Ondanks dat de Tweede Wereldoorlog grote delen van de stad verwoestte, is er nog altijd veel moois te zien. Tot en met 1 oktober 2017 staan tijdens ‘Skulpturprojekte’ 30 gloednieuwe werken van wereldberoemde kunstenaars tentoongesteld, van klassieke beeldhouwkunst tot performance art.

Tips: op woensdag en zaterdag (tot 14.30 uur) naar de markt in het centrum van Münster en tussendoor in het Stadt Café koffie drinken. Bezoek dan ook het Haus der Niederlande, waar in 1648 de vredesovereenkomst tussen Spanje en de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden werd getekend. Voor shoppers is Münster een klein walhalla. Het is er minder druk en intiemer dan in grote steden als Keulen en Düsseldorf.

Parel aan de kust: Lübeck

Duitsland heeft een prachtige kust waar volop gerecreëerd kan worden. Hanzestad Lübeck mag in dit licht worden gezien als een ware parel aan zee. De Nederlander Jan Kruijswijk treedt op als gids. Hij neemt je mee terug in de tijd in naar het jaar 1143 en vertelt je over de geschiedenis van de stad. Ook neemt hij je mee naar de historische Zeevaarderswijk bij de Jacobi Kirche. Een tip voor een overnachting op een bijzondere plek: een originele strandkorf aan de Oostzee. Kijk hier voor meer informatie.

Tags

BERLIJNDUITSLANDMUNSTER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck