Duncan zit tijdens hele optreden….maar speelt niet live piano

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Duncan Laurence heeft gisteren voor het eerst op het podium van het Eurovisie Songfestival gestaan…of eigenlijk gezeten. Hij is namelijk het hele nummer niet van de pianokruk geweest. En dat is een groot probleem volgens een aantal fans. Het optreden is op deze manier erg saai, zeker als je weet dat hij niet eens echt piano speelt.

Live

Volgens de officiële regels van het Europese evenement moeten de artiesten namelijk gebruik maken van een backing track. Dat betekent dat er geen enkel instrument live wordt bespeeld. Alleen de zanger(s) zijn live te horen. Dus Duncan zit dit jaar voor de show achter zijn piano, Waylon stond vorig jaar te rocken op een gitaar die niet aangesloten was en er zijn zelfs hele groepen die net doen alsof ze het instrument live bespelen.

Onervaren

De reden dat Duncan toch de hele tijd achter de piano zit, kan te maken hebben met zijn onervarenheid. Nog nooit heeft hij voor zo’n enorm publiek gespeeld, en dus kan wegkruipen achter de piano erg veilig voelen. Dat zal zijn vocale prestaties natuurlijk ook beter maken. Toch denken een aantal festivalkenners dat al dat zitten niet goed is, omdat er op deze manier geen contact wordt gemaakt met het publiek. En juist dat is belangrijk bij het Eurovisie Songfestival.

 

 

 

Tags

ActDuncan LaurenceEurovisie songfestivalIsraëlPianoSaaiStaanTel AvivZitten

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie