Eddie van Halen beweert: ‘kanker door plectrum’

Door: DitjesenDatjes
14-10-2019

De 64-jarige Eddie van Halen lijdt al jaren aan keelkanker. Negentien jaar geleden is een deel van zijn tong verwijderd en sindsdien is de ziekte door verschillende behandelingen in bedwang. Hoewel de artiest jarenlang flink heeft gerookt denkt hijzelf dat de ziekte een andere oorzaak heeft: een metalen plectrum.

Elektromagnetische energie

Jarenlang hield Eddie van Halen het metalen plectrum in zijn mond tijdens optredens. Destijds leek dat onschuldig, maar inmiddels is hij ervan overtuigd dat het plectrum de oorzaak is van zijn keelkanker. ,,Ik gebruikte metalen plectrums, gemaakt van messing en koper, die ik altijd in  mijn mond hield. Precies op de plek waar ik tongkanker kreeg”, zei Eddie in 2015 tegen Billboard. Ook de studio waar Eddie altijd was, was volgens hem gevuld met elektromagnetische energie, wat ook niet goed zou zijn geweest.

Het jarenlange roken zou volgens Eddie nauwelijks een rol hebben gespeeld bij het ontstaan van de kanker. Hij vertelt dat dokteren zijn longen hebben onderzocht, maar dat die nagenoeg schoon waren. De band Van Halen trad in 2015 voor het laatst op. Ook een aantal andere leden van de band hebben gezondheidsproblemen, en hoewel ze het heel graag willen is het nog maar afwachten of ze ooit nog samen op het podium zullen staan.

Meer DenD