Emile heeft een reus

Door: DitjesDatjes
16-09-2017

Ik heb niets met pompoen. Je doet me weinig plezier met een pompoenstoofschotel ofschoon ik vorige week bij onze oudste dochter een pompoensoepje voorgeschoteld kreeg die best te pruimen was. Maar die soep kan niet tippen aan de groentesoep van mijn vrouw. Maar die soep is dan ook van een goed stuk schenkel getrokken én er zitten balletjes in.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Reuzenpompoen

Toch kocht ik in april een pakje met twee zaadjes reuzenpompoen. Die plantte ik in een pot en korte tijd later in de koude grond van ons kruidentuintje, dat aan een droge sloot en de composthoop grenst. Na een aanvankelijke aarzeling begon de pompoen op gigantische wijze te groeien. Ik gaf hem veel mestkorrels en veel water. Dat was wel nodig tijdens de warme mei- en junimaanden. Hij werd net zo vetgemest als Connor McCreaddie. Dat was een Engels jongetje dat in 2010 de internationale media haalde omdat hij leed aan morbide obesitas door extreem vet en ongezond te eten.

Afijn, binnen enkele maanden bedekten de stengels en ranken al snel een oppervlakte van circa tien vierkante meter. Dus als u wilt reuzepompoenen moet u zeker een forse tuin hebben.

Aardige prestatie

Het eerste exemplaar heb ik deze week afgeknipt. Hij weegt 33 kilo en was niet eens uitgegroeid. De vruchten kunnen wel een doorsnede van 1 meter bereiken en een gewicht van 70 kilo halen. Ik zal zeker niet de zwaarste pompoen bezitten maar voor een beginner heb ik toch best een aardige prestatie geleverd.

Ik heb begrepen dat mijn gele reuzenpompoenen minder geschikt zijn om te eten. Goddank. De kleinere (Japanse) rassen met een gewicht van 2 tot 4 kilo hebben lekkerder vruchtvlees en een betere smaak.

Halloween

Ik kan de pompoenen nu als sierobject neerzetten of ze voor Halloween, 31 oktober, gebruiken. Je kunt er namelijk prachtige, enge koppen maken, al dan niet met een lichtje erin. Misschien kan ik zo mijn kleinzoon Olivier laten schrikken. Hij woont in Rotterdam. Daar zullen ze vast wel aan dit feest meedoen. In ons dorp vol bejaarden ontbreekt Halloween volledig en dat is maar goed ook, want wij willen rust!

Reacties: [email protected]

Meer DenD