Emile’s wondercocktail werkt

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

In maart 2016 kochten wij een Peugeot 308 met slechts 26.000 kilometer op de teller. De bijna hagelwitte bekleding was prachtig.

‘Schand’

,,Ik zou deze auto niet kopen”, waarschuwde mijn vrouw. ,,Je ziet straks alles op die bekleding.” Ze herhaalde haar woorden, maar ik luisterde niet. De auto was toch al twee jaar oud en er was geen vlekje te bekennen. Ons voertuig is nu 5,5 jaar. Zo lang heb ik nog nooit met een wagen gedaan, maar ik rijd ook nog slechts 15.000 kilometer per jaar in plaats van 45.000.

De achterbank is nog hagelwit, maar er zit ook bijna nooit iemand achterin. De voorstoelen zijn daarentegen door zitvleeszweet en ander vuil verschrikkelijk smerig geworden. Het is schand zoals ze hier in de Betuwe zeggen. De verstandige vorige eigenaar zat kennelijk op een autohoes. De zittingen kun je chemisch behandelen. De prijzen variëren van 70 tot enkele honderden euro’s en het is de vraag of de behandeling altijd succesvol is.

Dezer dagen probeerde ik de voorstoelen schoon te maken. Als huishoudexpert heb ik heel veel speciale schoonmaakmiddelen, maar niets hielp. Toen deed ik twee tabletten voor het reinigen van kunstgebitten in een spuitflacon met kokendheet water. Een van de bestandsdelen van deze ‘Steradentjes’ is peroxide en daar kun je, opgelost in water, ook ander vuil en bacteriën mee verwijderen. Met de flacon en een schone afwasborstel ging ik aan het werk en zowaar het leek te helpen.

Steradent

Maar de volgende dag waren er allemaal lelijke kringen door de overvloed aan water en dat is ook geen gezicht. Ik toverde het absolute wondermiddel schoonmaakazijn tevoorschijn en bracht dit met een afwasborstel puur op de zittingen aan en begon te boenen.  Zowaar de kringen verdwenen en ook de vlekken werden minder.  Daarna heb ik nog een keer een ‘Steradentje’ met een beetje heet water en pure azijn in de flacon gedaan en daarna twee keer met pure azijn gespoten en de autoruiten langdurig opengehouden. Het resultaat is verbluffend zoals u op de foto’s ziet. De kosten zijn ongeveer 50 eurocent.

Heeft u ook ooit iets schoongemaakt of hersteld waarvan u dacht: dit lukt nooit? Mail mij. Het liefst met foto’s in hoge resolutie. Behalve de waardebon van 25 euro loof ik dit keer ook een prachtig verrassingspakket uit.

Oh ja, ik leg nu wel twee oude handdoeken op de zittingen

Tags

EMILE BODEHUISHOUDBODETIPS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck