Er op uit februari

Door: DitjesDatjes
28-01-2018

’t Pad van Zus 

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Tijdens de wandeling ‘t Pad van Zus duikt u niet alleen de Veluwse natuur in, maar ook de oudheid. Dit gebied barst namelijk van de cultuurhistorische schatten. Zo ligt er op de heide van Bergsham een groepje grafheuvels uit de bronstijd. Het pad slingert verder over de landgoederen Groot en Klein Boeschoten. Even later komt u bij de 30 meter in doorsnee doodijsgaten; het zogenaamde Gat van Zus. 

Uitvalsbasis voor deze 9 km lange wandeling is De Beeldentuin in Garderen; een lunchroom met woondecoratie showroom. Kijk elders in het blad voor onze weggeefactie en maak kans op een heerlijke high tea. 

www.route.nl 

 


Winterse taferelen in het Rijks 

 

In het Amsterdamse Rijksmuseum is een typisch winters tafereel te zinen; het schaatskabinet, geopend door niemand minder dan schaatslegendes Rintje Ritsma en Ard Schenk. Het kabinet staat in het teken van schaatsen en is speciaal geopend ter gelegenheid van de samenwerking tussen het Rijksmuseum en De Coolste Baan van Nederland, de schaatsbaan die in het Olympisch Stadion ligt. Het kabinet laat prenten zien van strenge Hollandse winters waar volop geschaatst werd. Beroemde schilders hebben het winterse ijsvermaak vastgelegd. Het kabinet is t/m 31 maart te bezichtigen. 

www.rijksmuseum.nl 

 

 


 

Jump into the Future 

The Borgmann Donation.

Het Amsterdams Stedelijk Museum is een tentoonstelling rijker: ‘Jump into the Future – Art from the 90’s and 2000’s. Deze vrolijke expo laat zien wat er in de hedendaagse kunst gebeurde in de jaren 90 en aan het begin van deze eeuw. De werken zijn in 30 zalen te zien. Anders kijken naar kunst? Dat kan samen met een van de ‘Blikopeners’. Blikopeners zijn jonge Amsterdammers die werken voor het museum. Elk weekend zijn Blikopeners aanwezig om samen met de bezoekers over hun lievelingskunstwerken te praten, uitleg te geven en spannende opdrachten te doen. 

www.stedelijk.nl 


Monsterdieren  

Yeti, tekening door Stefano Maugeri, 1990

 

Echt of nep, daarover gaat Monsterdieren, te zien van 9 t/m 10 juni in het Teylers Museum. Tijdens deze familietentoonstelling worden bezoekers meegenomen op een zoektocht naar dieren op het snijvlak van feit en fictie. Duidelijk wordt dat de werkelijkheid soms gekker is dan de fantasie en dat het onderscheid tussen mogelijk en verzonnen niet altijd even scherp blijkt. Denk aan Nessi, het monster in het Schotse meer dat een toeristenstroom op gang bracht of aan de Verschrikkelijke Sneeuwman, Yeti.  

www.teylersmuseum.nl 


Elfstedenwandeling 

 

Toegegeven. Het is natuurlijk niet de Tocht der Tochten, maar wel een mooi alternatief en ‘it giet altijd oan’. Tijdens de gloednieuwe Elfstedenwandeling doet u de mooiste plekjes van Friesland aan. Het Elfstedenwandelpad voert zoveel mogelijk langs het parcours van de beroemde schaatstocht, langs voormalige jaag- en kerkpaden, eeuwenoude grasdijken en handelswegen. De route is met 283 km een stuk langer dan de Elfstedentocht die per schaats gereden wordt. Daar is een goede reden voor. Volgen schaatsers over het algemeen de kortste weg, deze wandelroute zoekt de mooiste paden uit.
www.friesland.nl 

 


Jonge kunst in Rotterdam 

 

In de Van Nellefabriek vindt van 8 t/m 11 februari Art Rotterdam plaats. Een kunstbeurs met focus op jonge kunst die de verbinding legt met de havenstad. Tijdens de beurs bruist de hele stad met tentoonstellingen, sitefairs, open ateliers en pop-up shows. Zo opent de Kunsthal tijdens Art Rotterdam met de ING Collectie uit zowel het Nederlandse als het Belgische deel van de verzameling. Daarnaast zijn er de genomineerden van de Prix de Rome te zien: de oudste en meest genereuze prijs voor talentvolle beeldende kunstenaars in Nederland. Museum Boijmans Van Beuningen opent de tentoonstelling XXXL waarin, u raadt het al, grote werken getoond worden.
www.artrotterdam.com 

 


KORT (nieuwe tip gevraagd voor IJsbeeldenfestival, Vanessa)
T/M 4 MAART
IJSBEELDENFESTIVAL
Grootste winterevenement van Nederland: IJsbeelden Festival is met meer dan 1.200m² kunstwerken van ijs en sneeuw in de IJsselhallen in Zwolle. www.ijsbeelden.nl 

 

LA FRANCE BRUIDSBEURS
11 FEBRUARI 

Voor alle verliefde stelletjes met trouwplannen; de La France trouwbeurs in Partycentrum La France, Rhijngeesterstraatweg 43, Oegstgeest.
www.lafrance.nl 

LEIDS CABARET FESTIVAL
12 T/M 17 FEBRUARI 

Aanstormend talent treedt weer op tijdens het Leids Cabaret Festival. Locatie: Leidse Schouwburg, Leiden.
www.leidscabaretfestival.nl 

 

STUKAFEST 2018 

FEBRUARI  

Bij Stukafest worden studentenkamers in 15 steden door heel het land omgetoverd tot mini-theaters waar muziek, dans, cabaret, poëzie, literatuur en theater centraal staan. Data en plaatsen: www.stukafest.nl 

 

Foto’s: Rijksmuseum,  Gert Jan van Rooij, ©Stefano Maugeri, Art Rotterdam,  

Meer DenD