Erop Uit

||||||
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Hans Jacobs

TIP 1

Laat maar waaien

Wij Nederlanders zijn maar wat trots op onze molens. Maar hoe werkt een molen eigenlijk? Hoe wordt bijvoorbeeld graan gemalen en waar dient een poldermolen voor? Tijdens de Nationale Molendag op 11 en 12 mei, wordt dat allemaal duidelijk. Meer dan 900 wind- en watermolens draaien en malen en zijn open voor publiek. Molenaars staan klaar om alle vragen te beantwoorden en er zullen in en rond de molens verschillende activiteiten worden georganiseerd. Zo kunnen er pannenkoeken worden gebakken met echt molenmeel, sommige molens houden molenmarkten en er zijn fietstochten en rondleidingen.

molens.nl

TIP 2

Zelf doen

Een bloemstuk kun je natuurlijk kant en klaar kopen, maar hoe leuk is het om je eigen talent tot bloei te laten komen? Onder leiding van de deskundige bloemstylisten van de Orchideeën Hoeve ga je tijdens deze Bloemschikworkshop op 11 mei je eigen moederdagbloemstuk maken. De workshop duurt circa anderhalf uur en er wordt gewerkt met verse bloemen uit eigen kwekerij. Tijd over? Duik dan de verre werelden van de Orchideeën Hoeve in en dwaal door het tropische park met de mooiste planten, bloemen en dieren. Vooraf reserveren voor de workshop is noodzakelijk: 0527-202875 of [email protected].

orchideeenhoeve.nl

TIP 3

Romantiek in Keukenhof

Zoals een ontbijtje op bed bij Moederdag hoort, zo horen ook bloemen bij deze verwendag. Waar kan je dus beter Moederdag vieren dan in een park vol bloemen? Tijdens het evenement ‘Romantiek in Keukenhof’ kunnen alle moeders (en ieder ander die van bloemen houdt) genieten van klassieke muziek en dans tussen de vele bloeiende bloemen in een historisch Keukenhof. Zaterdag 11 en zondag 12 mei gaan de bezoekers namelijk terug naar de 19e eeuw. Mensen gekleed in prachtige romantische kledendracht lopen door het park en er treden orkesten,

solisten en ensembles op. Romantischer dan dit wordt het niet… keukenhof.nl

TIP 4

RRROLLEND

Ja hoor, ze zijn er weer. Na een lange winterslaap en wat maandjes in de garage, zijn de keukentjes op wielen weer opgepoetst en rijden door het hele land. Een van de eerste foodfestivals is het Rrrollend Food Festival in Gouda (Goudasfalt). Dit festival, 10 tot en met 12 mei, biedt niet alleen lekkere hapjes – van hamburgers tot vega-bitterballen – maar zorgt ook voor onwijs leuk entertainment. Relaxte jazzbandjes zorgen overdag voor de perfecte sfeer en ’s avonds draaien dj’s de sterren van de hemel. En terwijl jij van de lekkere tunes geniet, zweven de kinderen rondjes in de zweefmolen. rrrollend.nl

TIP 5

Wandelen door het leven van Rembrandt

Het zal niemand ontgaan zijn, 2019 is het jaar van Rembrandt Harmenszoon van Rijn. Door het hele land worden activiteiten georganiseerd. Zo ook deze Rembrandtwandeling door Leiden en Amsterdam. Een groot deel van zijn leven bracht Rembrandt door in Amsterdam, maar de schilder werd in 1606 in Leiden geboren. Tijdens de stadswandeling door Leiden vertelt de gids waar en hoe de jonge Rembrandt opgroeide. De Amsterdamse tour voert door de buurt waar de schilder later woonde en werkte. Er valt een hoop te vertellen, Rembrandt kende namelijk een aantal hoogte- en dieptepunten in zijn leven… cicerones.nl

TIP 6

Voor Pampus

Figuurlijk heeft bijna iedereen wel eens voor Pampus gelegen, maar ben je wel eens letterlijk naar het kleine forteiland geweest? Dit jaar is er een hoop nieuws te beleven, waaronder ‘Het geheime Wapen van Amsterdam’. Hoogtepunt van deze splinternieuwe attractie is een magische ballonvaart over de hele verdedigingsring om Amsterdam. Je vliegt over forten en je ziet land onder water lopen, want zo verdedigden we ons 100 jaar geleden. Ook leuk is ‘Het Verhaal van Pampus’, een belevingsroute vol doe-en-zie dingen over soldaten en de geschiedenis van het fort.

Wie naar Pampus gaat, maakt kans op het winnen van een echte ballonvaart voor twee personen! pampus.nl

KORT

12 T/M 19 MEI

ART BREDA

Art Breda in het Breepark is een mix van kunst, antiek en design uit de collecties van befaamde kunst- en antiekhandelaren en galerieën. artbreda.nl 17 T/M 19 MEI

LEPELTJE LEPELTJE APELDOORN

Een prachtig groen park, livemuziek, lekker eten en een mooie-dingen-markt. Dat is Lepeltje Lepeltje Apeldoorn in Beekpark.

27 APRIL T/M 1 MEI

BLOEMENDAGEN ANNA PAULOWNA

Honderd mozaïeken, versierde straten en bruggen, tentoonstellingen en activiteiten. Anna Paulowna staat in het teken van geur en kleur.

3 T/M 5 MEI

ANIMAL EVENT HILVARENBEEK

Een festival in het Event Center Beekse Bergen voor dierenliefhebbers met alle mogelijke experts die over hun passie vertellen.

Tags

DENDDITJES EN DATJESEROP UITKEUKENHOFMOLENSPAMPUSTIPSUITJES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck