Eurovisie-avond zoetmakertje met onherkenbare Jan Smit

Jan Smit
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Waar hebben we naar zitten kijken op deze rare eurovisie-avond? ‘Move the World’, horen we Jan Smit roepen als de Russische deelneemster aankondigt dat ze het juniorsongfestival gaat presenteren.

Het werd deze zaterdagavond een bijeengeraapt zoetmakertje voor een stoer Eurovisiesongfestival dat niet doorging vanwege corona.

Ja, er waren fraaie hoogtepunten. Zoals de koninklijke gelukwensen (‘Keep the music alive’) van koning Willem-Alexander, zijn vrouw Máxima en de drie dochters. Uiteraard ook de thuisconcerten, de best leuke filmpjes van oud deelnemers, ‘Ein bisschen Frieden’ met Ilse DeLange en uiteraard de hartverwarmende wensen voor de Europeanen in deze moeilijke coronatijd.

Maar wat is er in hemelsnaam gebeurd met Jan Smit, de Volendamse volkszanger? Het was de eerste keer na een maandenlange break dat hij weer vol in de schijnwerpers stond. Met baardje, een brilletje, een frivole haarlok en een ringbaardje. Jan leek wel op een plastic kloon van zichzelf. Onherkenbaar. Netzoals Edsilia Rombley en Chantal Janszen bleek ook hij bevangen door het zoetige songfestivalsfeertje.

Maar het zag er verder best gelikt uit met de filmpjes met de deelnemers die we volgend jaar weer zien en was de presentatie foutloos en professioneel. De inzending van Zwitserland, Gjon Tears, was zelfs een ware kopie van Duncan Laurence. Ook hij zat achter een kek pianootje.

Het leek dus allemaal net echt. Waarom? Omdat ook commentator Cornald Maas zich weer vrijwillig had opgesloten in zijn commentaarcel.

De grote ontdekking van de avond was Nikkie Tutorials, onze internationale trots, die met grote souplesse online voor haar rekening nam.

Jan, Chantal en Edsilia lieten ons twee uur wegdromen van de corona-ellende. In 2021 gaan ze op voor de echte finale. De NPO betaalt. Hoeveel liet Shula Rijxman – de baas van Hilversum – maar heel even in het midden tijdens de kleffe nabeschouwing bij Op1.

Tags

CHANTAL JANZENEDSILIA ROMBLEYJAN SMITJOHNNY LOGANNIKKIE DE JAGER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck