Eva Jinek schuldgevoel naar Steven Berghuis: ‘wrang dat hij het zo heeft gevoeld’

Eva Jinek is geen vriendin van Steven Berghuis
Door: Lola van Leeuwen
24-01-2023

Eva Jinek (44) voelt zich schuldig over een tweet die haar redactie plaatste over de Ajax-Feyenoord wedstrijd. Steven Berghuis (31) liet zich erover uit en de presentatrice neemt haar woorden terug…

,,Het belooft een wedstrijd om leven en dood te worden: de Klassieker Feyenoord-Ajax aanstaande zondag. De gemoederen lopen deze keer hoog op.’, luidt de tweet van Jinek.

Bedreigt

Ex Feyenoord-speler Steven Berghuis voetbalt zo’n anderhalf jaar nu bij Ajax met doodsbedreigingen aan toe door Rotterdamse fans. ‘De Klassieker’ van afgelopen weekend tussen Feyenoord en Ajax gaf hem dan ook behoorlijk wat spanning. Volgens Berghuis gooit de media alleen maar meer olie op het vuur en daar is hij niet van gediend.

,,Ik heb heel domme mensen aan het woord gehoord. Dan begin ik met René van der Gijp, de domste eigenlijk met de dingen die hij zegt”, begint hij tegen ESPN. Ook Jinek komt aan de beurt: ,,RTL met Jinek die een tweet de wereld in stuurt dat de Klassieker er een wordt van leven en dood. Waarom moet je die woorden gebruiken?” aldus de voetballer.

De-escaleren

Eva betreurt de situatie en het was niet haar intentie om de spanning te verhogen voor Berghuis. ,,Ons hele gesprek in de uitzending ging over de-escaleren. We hadden de burgemeester van Rotterdam om te praten over normaal doen. Het was alleen maar daarop gestoeld, omdat we het belachelijk vinden wat er überhaupt online tegen hem is gezegd.” 

Jinek geeft toe: het was geen slimme tweet. ,,Ik vind het heel wrang dat hij het zo heeft gevoeld. Dat is natuurlijk nooit de bedoeling geweest”, aldus de presentatrice. In tegendeel, Eva wilde Berghuis juist een hart onder de riem steken. ,,Dat een tweet die niet goed is verwoord – echt verkeerd – helemaal niet de lading dekt van onze uitzending, vond ik echt zó jammer, omdat wij hem juist een hart onder de riem wilden steken. Van: doe alsjeblieft in godsnaam normaal”, aldus Jinek. 

Meer DenD